Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odmítnutí reklamace II.

Zdravim zde swe již řešil obdobný problem z hodinkami, tak zakládám vlákno pro přehlednost své.

Situace se má tak že jsme před více jak dvěma roky koupili do domácnosti vysavač/robota(co vysává sám).

Po 2 měsících používání na plovoucí podlaze začal vysavač nekvalitně vysávat, zanechával stopy a nevypouštěl vodu.

1.reklamace nám byla uznaná a vše prý opraveno.Víc jak měsíc byl ovšem mimo provoz ve skladu firmy a pak u nás v komoře.

Při dalším používání, když byla žena v jiném stavu jsme ho začali znovu používat.Vydržel zhruba stejně po té se závady opakovali.přidalo se to že se nedojížděl do doku nabíjet a musel sem ho lovit s pod postele apod.

2 reklamace uznaná.Vše opět prý opraveno.V tu chvíli jsem již tušil že problémy příjdou zase a žádal jsem při převzetí tzv. opraveného vysavače odstoupení od kupní smlouvy a vrácení peněz nebo výměnu za nový kus nebo podobný výrobek ve stejné ceně.Měsíc opět po servisech.

Bylo mi řečeno že to lze až po třetí uznané reklamaci servisem.

Schoval jsem tu zrůdu opět do komory - uběhl rok.

Zase jsem ho začal používat a just vydržel zase pár měsíců a přidal se nevděčný kravál.

3.reklamace stejný způsoub.odesláno k opravě do servisu. Po vrácení reklamace neuznána.Závady se neprojevily.a další měsíc to někde lítalo po dovolených.Odnesl jsem to domů a po měsíci používání s výše popsanými problémy odnesl zpět k reklamaci nebo aspoň k výměně jak už jsem žádal.

Bylo mi vysvětleno že servis musí uznat 3 reklamace pak budu mít nárok oč jsem je žádal.Tak jsme to poslali opět na výlet.k mému úžasu reklamace neuznána, závady se neprojevily.

Žádal jsem je již trochu více důrazně o odstoupení od kupní smlouvy nebo tu avízovanou výměnu.Neúspěšně z výše uvedených důvodů.

Takže 2 uznané a 2 neuznané reklamace.

Při poslední návštěvě/vyzvednutí mi bylo navíc sděleno že již záruka na výrobek uběhla a dále si opravy budu hradit sám.Nechtěl jsem podepsat převzetí výrobku a pořád dokola je důrazně žádal o vrácení peněz nebo výměnu.

Bezúspěšně.8-)Vedoucí8-) se se mnou nechtěla moc bavit zdržoval jsem svým hlukem a neústupností provoz podniku asi.

Navíc mi ještě naúčtovali 2020,- za odesílání toho werku do servisu a skladné 480 ,- a prý jestli si to nevemu budou ho účtovat dále.

Nechal jsem to tam a píšu zde o radu jaké mám možnosti...

...Jak v tomto mohu dále postupovat?

Není to nějaký číňan za 500,- ale výrobek za 11000,-

Předmět Autor Datum
Nejsem odbornik na problematiku reklamaci, treba da nekdo kvalifikovanejsi odpoved, ale dle meho naz…
RedMaX 28.09.2013 00:40
RedMaX
Můžete si nechat vypracovat znalecký posudek a firmu žalovat. Uspějete-li, bude Vám firma muset zapl… poslední
ivzez 28.09.2013 02:03
ivzez

Nejsem odbornik na problematiku reklamaci, treba da nekdo kvalifikovanejsi odpoved, ale dle meho nazoru mas smulu, bud si zaplatis opravu nebo ten kram vyhod. Pokud mas po zaruce, tak se s tebou bavit nebudou.
Jinak 2 leta zaruka se natahuje o tu dobu, kdy byl v servisu, teda psal jsi ze 2x po mesici, takze 2 roky a 2 mesice, pokud tahle doba uplynula, tak moc sanci nemas.

Jedinne co je, zda opravdu ubehla zaruka pri posledni reklamaci, kterou jsi neuznal a vyrobek zpet neprevzal, teda zda zaruka ubehla drive nez jsi to do reklamace dal. Pokud ano, tak smula. Pokud neubehla a v zarucni dobe to bylo jeste v den, kdy jsi to na tu posledni reklamaci dal, tak se s nima budes muset soudit, soudni znalec by ti mel potvrdit, ze je na stroji vyrobni vada a teda mela byt reklamace uznana. Nevim, jak ale to presne udelat, protoze ty nemuzes ten stroj z reklamace prevzit a potvrdit jim, ze to byla neopravnena reklamace, coz po tobe budou urcite pri prevzeti chtit. No k soudu budes stejne potrebovat pravnika, tak ho kontaktuj jako prvniho a az potom dle jeho rad dalsi kroky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru