Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nedoplatek za komunální odpad

Dobrý večer,

dnes mi přišel dopis z města, ve kterém jsem měl do nedávna trvalé bydliště, který obsahuje vyměření nedoplatku za provoz systému, shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálního odpadu (2008-2011).

Ve městě s bývalým trvalým pobytem jsem se nikdy nezdržoval (v podstatě posledních 20 let), a žil jsem jinde, na přechodné adrese. Po celou dobu jsem ve městě TB prakticky odpad neprodukoval. Navíc myslím, že městu to bylo snad i sděleno, že se u nich nezdržuji.

Je možné se proti tomuto rozhodnutí odvolat, když jsem bydlel jinde? Popřípadě co k tomu doložit?

Děkuji Vám za rady.

M. T.

Předmět Autor Datum
Měl jsi tam trvalý pobyt, takže budeš muset zaplatit. Jestli jsi tam opravdu bydlel, je vedlejší.
Wikan 11.10.2013 18:54
Wikan
Platil jsem odpad na přecházejícím bydlišti, tudíž je nemožné, abych platil dvakrát za to samé. Rád…
Zachariass 11.10.2013 23:30
Zachariass
Zkus zajít na úřad a doložit, že jsi odpadky platil jinde, i když i já osobně si myslím, že s tím ne…
Hanyse.k 12.10.2013 12:16
Hanyse.k
S tím asi nic nenaděláš.Jedině tam snad zkus zavolat,vše slušně vysvětlit a zeptat se,jestli třeba n…
Karel04 12.10.2013 12:07
Karel04
Potvrzení o zaplacení mám, a mám i pocit, že v roce 94 bylo dokonce oznámeno, že se vůbec nezdržuji…
Zachariass 12.10.2013 19:53
Zachariass
Poplatky za odpad platiš tam,kde maš hlaseny trvaly pobyt,pokial chceš platit poplatky len raz,musiš… poslední
audax 12.10.2013 20:11
audax

Zkus zajít na úřad a doložit, že jsi odpadky platil jinde, i když i já osobně si myslím, že s tím neuspěješ. Odpadky se platí pouze v místě trvalého bydliště, takže moc nechápu, jak jsi je mohl platit jinde, přechodné pobyty pokud vím již oficiálně neexistují. Je to jen můj názor, moc o tom nevím.

S tím asi nic nenaděláš.Jedině tam snad zkus zavolat,vše slušně vysvětlit a zeptat se,jestli třeba nejde požádat o nějaké odpuštění.Jinak to budeš muset zaplatit nebo si vzít advokáta a soudit se,ale ten bude asi dražší než ty poplatky.A poplatky v místě bydliště musí platit třeba i děti v dětském domově někde jinde,bylo to nedávno v TV a ty domovy to za ně musí platit taky.

Potvrzení o zaplacení mám, a mám i pocit, že v roce 94 bylo dokonce oznámeno, že se vůbec nezdržuji na této adrese, a byly také zasílány sociální dávky na přechodnou adresu. Takže by to měli vědět, ne? Navíc jak mohou vymáhat něco, co je pět let staré, když v případě promlčecí lhůty mohou dostat pouze 3 roky nazpátek? Leda že by to dali někdy předtím k soudu...

Poplatky za odpad platiš tam,kde maš hlaseny trvaly pobyt,pokial chceš platit poplatky len raz,musiš si to prehlasit obvykle na miestnom urade tam,kde maš pobyt prechodny,inak sa nevyhneš povinnosti platit na x miestach,odvolanie obvykle nebude brane do uvahy,bez prehlasenia trvaleho/prechodneho pobytu bude miestny urad vyžadovat zaplatenie nedoplatku v mieste trvaleho pobytu-toto pravo im vyplyva z predpisov a zakonov o miestnych daniach a poplatkoch a to,že si platil niečo v mieste skutočneho pobytu nemusi urad v mieste trvaleho pobytu zaujimat a to bude aj pravdepodobny dovod toho,že nejake odvolanie nebude uspešne.....druha vec je to,že napr.domy,ktore su pod spravou združeni vlastnikov si obvykle poplatky za odpad zahrnaju do poplatkov za uživanie bytov,takže v oodstate sa za to plati viacnasobne,pokial tam byva niekto,kto tam bude mat prechodny pobyt a poplatky neodhlasi na urade v mieste trvaleho pobytu,pokial sa tam dlhodobo nezdržuje.....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru