Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nedoplatek za komunální odpad

Dobrý večer,

dnes mi přišel dopis z města, ve kterém jsem měl do nedávna trvalé bydliště, který obsahuje vyměření nedoplatku za provoz systému, shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálního odpadu (2008-2011).

Ve městě s bývalým trvalým pobytem jsem se nikdy nezdržoval (v podstatě posledních 20 let), a žil jsem jinde, na přechodné adrese. Po celou dobu jsem ve městě TB prakticky odpad neprodukoval. Navíc myslím, že městu to bylo snad i sděleno, že se u nich nezdržuji.

Je možné se proti tomuto rozhodnutí odvolat, když jsem bydlel jinde? Popřípadě co k tomu doložit?

Děkuji Vám za rady.

M. T.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Poplatky za odpad platiš tam,kde maš hlaseny trvaly pobyt,pokial chceš platit poplatky len raz,musiš… poslední
audax 12.10.2013 20:11
audax

Poplatky za odpad platiš tam,kde maš hlaseny trvaly pobyt,pokial chceš platit poplatky len raz,musiš si to prehlasit obvykle na miestnom urade tam,kde maš pobyt prechodny,inak sa nevyhneš povinnosti platit na x miestach,odvolanie obvykle nebude brane do uvahy,bez prehlasenia trvaleho/prechodneho pobytu bude miestny urad vyžadovat zaplatenie nedoplatku v mieste trvaleho pobytu-toto pravo im vyplyva z predpisov a zakonov o miestnych daniach a poplatkoch a to,že si platil niečo v mieste skutočneho pobytu nemusi urad v mieste trvaleho pobytu zaujimat a to bude aj pravdepodobny dovod toho,že nejake odvolanie nebude uspešne.....druha vec je to,že napr.domy,ktore su pod spravou združeni vlastnikov si obvykle poplatky za odpad zahrnaju do poplatkov za uživanie bytov,takže v oodstate sa za to plati viacnasobne,pokial tam byva niekto,kto tam bude mat prechodny pobyt a poplatky neodhlasi na urade v mieste trvaleho pobytu,pokial sa tam dlhodobo nezdržuje.....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru