Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem podmínky reklamace kamen

Dobrý den,
reklamuji u internetového obchodu po roce používání krbová kamna, která mají topeniště obložené šamotovými cihlami. 2ks ze 4ks mě při používání praskly. Nafotil jsem a popsal závadu, přiložil doklady o koupi.
Obchod mi odepsal že musím ještě dofotit umístění kamen v místnosti a doložit revizi komínu.

Chtěl bych se zeptat jestli mají nárok si tyto doložky vyžádat když to nemá na závadu vliv? Šamotová cihla praskne vlivem žáru v topeništi. V reklamačních podmínkách jsem tyto doložky nenalezl.
Díky za radu

Předmět Autor Datum
Myslím, že mohou - určitě mají v reklamačních podmínkách, že zařízení smí být umístěno a připojeno k…
Dale Cooper 07.11.2013 21:48
Dale Cooper
http://www.kasa.cz/krbova-kamna-guca-prometej-cern a/ kamna jsou samozřejmě v obývacím pokoji, komí…
pajus 08.11.2013 06:35
pajus
někdo to tu psal(v jiný sekci). dopadne to tak že ti napíšou něco v tom smyslu že si ty tepelný izol…
kamzl 10.11.2013 20:34
kamzl
asi to tak dopadne, sice si nejsu vědomý že bych briketou cihlu rozbil, ale nakonec ta záruka je kni… poslední
pajus 11.11.2013 11:23
pajus

http://www.kasa.cz/krbova-kamna-guca-prometej-cern a/

kamna jsou samozřejmě v obývacím pokoji, komín vpořádku, funkgují perfektně, dá se asi očekávat že cihla může prasknout, ale představuji si trochu jiný přístup, buď ať napíšou že cihla je vyčleněna z reklamace vlivem toho že se jedná o poruchovou záležitost nebo poslat někoho kdo ji aspon v záruce vymění

neumím si vysvětlit proč by měla kvůli komínu prasknout, pokud by nebyl dobře průchozí tak ani v topeništi nedosáhnu hoření a bude to jen kouřit, tady je to vyloženě žárem z perfektního hoření a udržení žhavého uhlí po dlouhou dobu v topeništi
topím briketami
jedna cihla praskla 2 měsíce po zprovoznění kamen, psal jsem KASA a fotil závadu, poslali adresu na kterou se mám obrátit a z té mi odpověděli že nemám kamna od nich, respektive KASA. Po dalším měsíci praskla další cihla a končila topná sezóna. KASA jsem oslovil znovu stejným způsobem až teď a nevím na základě jakých podmínek požadují další doklady.

někdo to tu psal(v jiný sekci). dopadne to tak že ti napíšou něco v tom smyslu že si ty tepelný izolačky ve vnitř rozbil ty když si neodborně házel polena do krbovek.

Sehnal bych nějakou tu izolaci(šamotky apod), vyměnil sám a pokud kamna jinak fungujou jak maj nechal to bejt...

...Zbytečná ztráta času, peněz, nervů.

asi to tak dopadne, sice si nejsu vědomý že bych briketou cihlu rozbil, ale nakonec ta záruka je kničemu když ji člověk nemůže uplatnit, až příště praskne sklo tak to bude mít za vinu taky komín nebo neodborné zacházení.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru