Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Orange TV

Dobrý deň,ja Vás zdravím.Neviem či tu niekto má skúsenosti s Orange TV a Fibernet.Jedná sa o to,že sa sťahujem do lokality kde Orange ešte nemá natiahnuté optické káble,tým pádom ani pokrytie a teda ja tieto služby nemám ako využívaťa ani ich zbytočne platiť a zmluvná pokuta za vypovedanie činí vyššiu čiastku.Zmluva je viazaná na 24 mesiacov a do konca zmluvy ostáva ešte 19 mesiacov.Hľadám nejaké rozumné riešenie ,ktoré je "bezbolestné" pre obe strany.Za odpovede Vám vopred pekne ďakujem.

Předmět Autor Datum
aku ma logiku sa pytat tu? nie je rozumnejsie kontaktovat orange??
hoppus (nereg.) 08.11.2013 15:33
hoppus (nereg.)
Jedine rozumne riesenie je prevod zmlvy na noveho majitela. Zrusit sa to neda, nerobi to ani Orange,…
fleg 08.11.2013 17:53
fleg
Keby som vedel 24 mesiacov do predu,že si kúpim byt v lokalite kde orange nemá pokrytie a odskočí mi…
zoltanek 08.11.2013 18:15
zoltanek
Tak z pravneho hladiska nemas ziadne specialne vyhody, bud to budes platit dalej alebo ukecas noveho…
MM.. 08.11.2013 18:33
MM..
Zmysel zmluvnej pokuty je v tom, ze napr. ked sa zaviazes tak ti zavedu zadarmo domov draty apod, al…
MM.. 08.11.2013 18:51
MM..
U orange v podstate neexistuje žiadne bezbolestne riešenie,bud platit do konca viazanosti službu,kto… poslední
audax 12.11.2013 01:20
audax

Keby som vedel 24 mesiacov do predu,že si kúpim byt v lokalite kde orange nemá pokrytie a odskočí mi niekto,kto sa dušoval,že bude pokračovať do konca zmluvy s týmito produktmi do konca viazanosti a urobil to za dve minúty dvanásť,tak by som sa podľa toho zariadil,ďakujem ...

Tak z pravneho hladiska nemas ziadne specialne vyhody, bud to budes platit dalej alebo ukecas noveho majitela aby to prevzal na seba, alebo budes muset zaplatit zluvnu pokutu za vypoved.
Posledna moznost je asi snazit sa ukecat orange na to ze nech ti poskytnu nejaku inu sluzbu (cez drat ne optiku apod) v novom mieste bydliska za podobnu mesacnu cenu s tym ze by ta viazanost presla na tu inu bez pokuty, netusim ci to vedia ani ci mozu, ale skus ukecat nejakeho pracovnika v orange stanku.

Zmysel zmluvnej pokuty je v tom, ze napr. ked sa zaviazes tak ti zavedu zadarmo domov draty apod, ale orange to stalo napr. 100eur za pracu a material, tak to potom maju rozratane na tych 24mesiacov. Ked to zrusis skor tak zmluvna pokuta ma pokryt tie naklady ktore s tym mali ked ti to tam zavadzali tu pripojku apod. Z toho vyplyva ze asi ani moc nebudu ochotni to presuvat na ine miesto, ale skusit ukecat ich mozes, mozno si budu chciet udrzat platiaceho zakaznika.

U orange v podstate neexistuje žiadne bezbolestne riešenie,bud platit do konca viazanosti službu,ktoru realne nemaš ako využit,alebo okamžite zrušenie spolu so zmluvnou pokutou,musiš si vypočitat,čo vyjde lacnejšie...orange realne nema žiadny zaujem takuto vec nejako vyhodne pre zakaznika riešit,ich realne zaujima zakaznik len do bodu,ked plati,pokial sa vyskytne problem,začnu si to prehadzovat ako horuci zemiak,bohužial u nas plati len jedna jedina vec ,že pozri sa do občianskeho preukazu,kde žiješ,a až potom sa začni niečomu divit....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru