Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Manko poradte

Dobrý den,
mám dotaz. Od 1.10.2013 do 18.11.2013 jsem pracovala jako prodavačka v malé pekárně s kolegyní, kde jsme obě podepsali smlouvu a hmotnou odpovědnost a obě jsme byli na pozici prodavačka. Nikdo jiný s námi tam nebyl. 18.11.2013 jsem dala vypověď ve zkušební době z důvodu šikany kolegyně,pomluv a vzniklého manka 3800,- , které jsem 100% nezavinala. Když se dělala inventura,tak nebyla mnou podepsána a nebylo při ní žádné vedení ze společnosti. Tudíž si kdykoliv má drahá kolegyně mohla cokoliv vzít,cokoliv přepsat.Dále obě jsme od pekárny měly klíče, takže kdykoliv tam mohla přijít, ani čidlo u dveří nebylo. Vedoucí/obchodák chce po nás obou zaplatit na půl tuto částku. Ale já protestuju,protože100% vím,že to byla kolegyně ,ale nemám důkazy.Taktéž nemá důkazy ona a ani nikdo z pekárny. Mají ouze inventuru,nepodepsanou mnou a žádné jiné doklady. Sám obchodák mi řekl, že důkazy nemá a tutíž z říjnové výplaty mi nevzal. Za listopadovou výplatu mám dostat nemocenskou, protoze jsem byla na operaci. Z té si myslím nemá nárok nic odečíst. Každopádně mám se bát?mám mu to zaplatit?podle mě je to nesmyslné a nechce se mi platit za nějakou kr*vu. Poradte mi prosim
Zdroj: http://www.poradte.cz/spolecnost/27543-manko-vs-vy poved.html

Předmět Autor Datum
Tohle je spíš otázka pro placeného právníka.
Yarda 27.11.2013 09:03
Yarda
podepsaná hm. zodpovědnost je bohužel "jasná" - podle mého názoru pokud není jednoznačně určen viník…
touchwood 27.11.2013 10:05
touchwood
Jn, hmotka je sviňa. Podobná situace se stala u nás, chyběl karton cigaret. Jelikož se nedalo jednoz… poslední
ssimca 27.11.2013 10:27
ssimca

podepsaná hm. zodpovědnost je bohužel "jasná" - podle mého názoru pokud není jednoznačně určen viník, jsou povinni všichni, co tuto zodpovědnost měli, zaplatit škodu alikvotně.

jinak při hm. zodpovědnosti: máš-li podezření, trvej na tom, že každý příchod/odchod se dělá předání kasy a zboží (minimálně toho hodně cenného, protože nepředpokládám, že maňas skoro 4 litry velký vznikl z chybějících rohlíků).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru