Předmět Autor Datum
Rekondiční pobyt? Nic takového zákon nezná. Možnosti jsou dvě (no nebo tři): - dovolená - nemocenská…
Dale Cooper 30.11.2013 19:03
Dale Cooper
tady jsem neco nasel http://www.mzdovecentrum.sk/clanok-z-titulky/rekon dicny-pobyt.htm
Alfonz.SPO 01.12.2013 00:57
Alfonz.SPO
V § 11 sa s účinnosťou od 1.1.2014 skracuje doba výkonu vybraného povolania pre rekondičný pobyt. Up…
raptors38 01.12.2013 06:48
raptors38
Nevím jak na Slovensku. Kdo pořádá ten rekondiční pobyt - asi by to měl vědět a poradit. Mám zkušeno…
Yarda 01.12.2013 13:12
Yarda
Pokial patriš do skupiny ,ktorej sa rekondičny pobyt tyka,tak je to doba,ktora sa poskytuje navyše o…
audax 03.12.2013 10:56
audax
dik za odpoveď , pracujem v hlučnom prostredí a doteraz sme žiadne rekondičné pobyty nemali ,pravdep… poslední
raptors38 03.12.2013 17:04
raptors38

V § 11 sa s účinnosťou od 1.1.2014 skracuje doba výkonu vybraného povolania pre rekondičný pobyt. Upravuje sa podmienka počtu odpracovaných rokov a počtu odpracovaných zmien aby sa zvýšila starostlivosť o zamestnancov v záujme predchádzania chorôb z povolania. Z novely vyplýva, že zamestnanci vykonávajúci rizikovú prácu budú mať od budúceho roka nárok na častejšie rekondičné pobyty. Uvedené sa týka zamestnancov zaradených do tretej a štvrtej kategórie rizikovosti. Podľa doterajšej legislatívy zamestnanec nepretržite vykonávajúci prácu zaradenú do tretej kategórie rizikovosti mal nárok, aby sa zúčastnil rekondičného pobytu každých šesť rokov. Po novom bude mať nárok opätovne po piatich rokoch. Podobne zamestnancovi zaradenému do štvrtej kategórie rizikovosti vznikne nárok na rekondičný pobyt po štyroch rokoch nepretržitého vykonávania rizikovej práce, namiesto doterajších piatich rokov.

Opätovne sa zavádza povinnosť poskytovať rekondičné pobyty pri expozícii zamestnanca hlukom.
Ochranu zdravia zamestnanca vystaveného takému škodlivému fyzikálnemu faktoru je potrebné zabezpečovať aj rekondičným pobytom. Tieto dva riadky sa týkaju mňa.

Zamestnávateľ určí zamestnancovi spôsob dopravy, prípadne ďalšie podmienky rovnako ako pri pracovnej ceste a poskytne cestovné náhrady. Náklady na rekondičné pobyty je povinný uhrádzať zamestnávateľ. Za účasť na rekondičnom pobyte sa považuje plnenie rekondičného programu. V priamej súvislosti s účasťou na rekondičnom pobyte je i cesta naň a späť, stravovanie a osobné voľno v rekondičnom objekte.

To to všetko je OK , len som sa nikde nedočítal , či to je v ramci čerpania dovolenky .

Nevím jak na Slovensku. Kdo pořádá ten rekondiční pobyt - asi by to měl vědět a poradit.
Mám zkušenost s lázněmi v ČR - bud jsou komplexní a v tom případě jsem v zaměstnání udělal pápá za tři neděle (dokud mne soudruh Heger úředně neuzdravil) a z lázní poslal neschopenku nebo je to jiný druh a tam holt je potřeba vzít si dovolenou nebo jiné volno, pokud s tím bude zaměstnavatel souhlasit.

Pokial patriš do skupiny ,ktorej sa rekondičny pobyt tyka,tak je to doba,ktora sa poskytuje navyše okrem dovolenky,rekondičny pobyt obvykle nariaduje lekar,s ktorym ma pracovisko zmluvu a je to normalne platene volno rovnako ako dovolenka,ovšem pozor na to,že počas rekondičneho pobytu platia obdobne predpisy ako počas vykonu povolania,takže napr.nedodržanie predpisanych procedur etc može byt kvalifilovane ako hrube porušenie pracovnej discipliny s rovnakymi nasledkami,takže to nieje v podstate rovnake volno ako dovolenka,ale volno,kde je nutne dodržiavat určite predpisy,platne pre konkretny typ pracovneho zaradenia,v ktorom narok na takyto pobyt vznika.....

dik za odpoveď , pracujem v hlučnom prostredí a doteraz sme žiadne rekondičné pobyty nemali ,pravdepodobne vyšiel nový zákon , ktorý nariaďuje zamestnávateľovy poslať nás po 6 odrobených rokoch v takomto prostredí na RP , ktorý hradí v plnej výške , len som sa nikde nedočítal , či si naň musím zobrať dovolenku . Ešte raz dík.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru