Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem rekondičný pobyt

V § 11 sa s účinnosťou od 1.1.2014 skracuje doba výkonu vybraného povolania pre rekondičný pobyt. Upravuje sa podmienka počtu odpracovaných rokov a počtu odpracovaných zmien aby sa zvýšila starostlivosť o zamestnancov v záujme predchádzania chorôb z povolania. Z novely vyplýva, že zamestnanci vykonávajúci rizikovú prácu budú mať od budúceho roka nárok na častejšie rekondičné pobyty. Uvedené sa týka zamestnancov zaradených do tretej a štvrtej kategórie rizikovosti. Podľa doterajšej legislatívy zamestnanec nepretržite vykonávajúci prácu zaradenú do tretej kategórie rizikovosti mal nárok, aby sa zúčastnil rekondičného pobytu každých šesť rokov. Po novom bude mať nárok opätovne po piatich rokoch. Podobne zamestnancovi zaradenému do štvrtej kategórie rizikovosti vznikne nárok na rekondičný pobyt po štyroch rokoch nepretržitého vykonávania rizikovej práce, namiesto doterajších piatich rokov.

Opätovne sa zavádza povinnosť poskytovať rekondičné pobyty pri expozícii zamestnanca hlukom.
Ochranu zdravia zamestnanca vystaveného takému škodlivému fyzikálnemu faktoru je potrebné zabezpečovať aj rekondičným pobytom. Tieto dva riadky sa týkaju mňa.


Zamestnávateľ určí zamestnancovi spôsob dopravy, prípadne ďalšie podmienky rovnako ako pri pracovnej ceste a poskytne cestovné náhrady. Náklady na rekondičné pobyty je povinný uhrádzať zamestnávateľ. Za účasť na rekondičnom pobyte sa považuje plnenie rekondičného programu. V priamej súvislosti s účasťou na rekondičnom pobyte je i cesta naň a späť, stravovanie a osobné voľno v rekondičnom objekte.

To to všetko je OK , len som sa nikde nedočítal , či to je v ramci čerpania dovolenky .

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny