Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vrácení zboží v 14 denní době

Zdravím, pokud objednám přes internet produkt a nevyhovuje mi ať už z jakýchkoliv důvodů, mám právo jej do 14 dnů vrátit, je tak.
Jen mě zajímá, kdo platí dopravu zpět na obchod. Vracel jsem už pár věcí a nikdy mi nikdo neřekl, že si to mám zaplatit sám, přítelkyni teď přišly rifle, co jí nejsou a;

Záruka na vrácení peněz: Zaručujeme Vám právo na vrácení zakoupeného, nepoužívaného zboží do 14-ti dní po obdržení zásilky. V případě, že z jakéhokoliv důvodu nejste se zbožím spokojeni, zašlete nám jej zpět v originálním obalu jako pojištěnou zásilku (ne na dobírku) na vlastní náklady, pouze přes Českou poštu, na naši adresu: Bon Prix, P.O.BOX 12, 702 12 OSTRAVA. Nezapomeňte ke zboží přiložit lístek na vrácení zboží, který vyplňte dle pokynů na jeho zadní straně.

To oni šetří a klamou, nebo v zákoně není řečeno, kdo je povinen zaplatit dopravu zpět na obchod? Díky za odpověď.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Uz sme to tu uz riesili a riesenie je pomerne komplikovane. Ty ako kupujuci mas narok na vratenie pl… poslední
fleg 20.12.2013 09:57
fleg

Uz sme to tu uz riesili a riesenie je pomerne komplikovane.
Ty ako kupujuci mas narok na vratenie plnej sumy, ktoru si zaplatil za tovar, cize vratane postovneho a balneho. Dokonca mozes od predajcu nasledne vymahat aj zaplatenie dopravy pri vrateni tovaru pokial si pouzil obvykle sposoby (postu napriklad, nie taxik;o)).
ALE...predajca moze od teba pozadovat zaplatenie nakladov suvisiacich s vratenim tovaru a aj ked zakon jasne hovori, ze ti musi vratit plnu sumu za tovar, niektori predajcovia davaju storno poplatky. Je to preto, ze kupujuci akonahle dostane peniaze spat samozrejme predajcovi uz jeho opravnene naklady odmietne preplatit.
Je to patova situacia a v praxi sa riesi bud storno poplatkom, co je vsak uz na hrane zakona (mozno za hranou) alebo aspon tak, ze predajca vrati plnu sumu za tovar, pripadne aj za to postovne a balne ak bolo v cene, ale uz nepreplaca kupujucemu prepravne naklady pri reklamacii. Je to take mierove riesenie, ked ani jedna zo stran nechce ist na sud sudit sa o par susnov, alebo si kazit povest, takze odporucam tento mier nerusit.
Ak sa chces striktne drzat zakona tak predajca nie je povinny preplatit ti prepravne naklady priamo, ale ty mas narok na ich preplatenie nasledne po uskutocneni prepravy a mozes ich od neho vymahat. Je to na hlavu, ale takto to je napisane vo vasom obcianskom zakonniku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru