Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem neustále žalující sousedi

Dobrý den,

potřeboval bych radu. Moji rodiče jsou pohodáři, bydlí v panelovém domě, v bytě, který je v soukromém vlastnictví. Ale od doby co se k nám přistěhovali podivní sousedi, tak už tak v pohodě nejsou. Začli je terorizovat honěním po úřadech (k vysvětlování přestupků, kterých se údajně dopustili - prý večer dupou, sprostě jim nadávají a bůh ví co ještě si vymyslí). Nebere to konce. Vím, že to není pravda, bydlím totiž s nimi. Potřeboval bych právní radu, pokud se tu tedy někdo takový vyskytuje, zda se takové nepodložené a nesmyslné žaloby dají nějak zarazit a utnout.
Rád bych podotkl, že tito lidé evidentně nemají svědomí a ani žádné morální zábrany. Je to člověk, kterého když potkáte, bude Vás úlisně zdravit a tvářit se jako, že se nic neděje.
Takže pokud máte nějakou radu. Tak prosím poraďte. Předem děkuji.

Pavel

Předmět Autor Datum
Pokud to prokazatelně není pravda, pak je to celkem jednoduché - požadovat finanční kompenzaci za uš…
touchwood 15.01.2014 21:42
touchwood
Zažil jsem to také. Naši sousedi prodali dům a odstěhovali se do paneláku kde jsme bydleli. Nebyli z…
vadny_flash_disk 18.01.2014 23:52
vadny_flash_disk
Nejsou to Severní Čechy?
mnua.al 19.01.2014 02:15
mnua.al
Ne, Morava. On bývalý ženský doktor, ona bývalá lékárnice. Panelák z konce šedesátých let.
vadny_flash_disk 19.01.2014 02:55
vadny_flash_disk
Proti nemocným a systematicky škodícím sousedům přes posílání přestupků se nedá bránit. Pokud je nen… poslední
TNT 19.01.2014 21:25
TNT

Pokud to prokazatelně není pravda, pak je to celkem jednoduché - požadovat finanční kompenzaci za ušlý čas, případně to rovnou hnát k soudu jako nactiutrhání. Předtím bych se ale zkusil rozumně domluvit. Vše samozřejmě musí řešit ten, kdo je po úřadech popotahován, tj. rodiče.

Zažil jsem to také. Naši sousedi prodali dům a odstěhovali se do paneláku kde jsme bydleli. Nebyli zvyklí že je všechno z okolních bytů slyšet, mysleli že jde všechno od nás. Klavír, který měli sousedé dvě patra nad námi, rádio zase odjinud.. I ve dnech kdy jsme prokazatelně nebyli doma. Jedno sobotní dopoledne když jsem byl sám doma zazvonili a když jsem otevřel natlačili se k nám do bytu, on mne začal mlátit tyčí do zad a ona zatím po koberci rozházela vlastní ho?na. Bratr a sestra, důchodci bydlející pod námi....

Proti nemocným a systematicky škodícím sousedům přes posílání přestupků se nedá bránit. Pokud je není možné načapat u trestného činu (vydírání, fyzické napadení apod.), tak se budou tvářit stejně jak se tváří teď. Jak úřad tak policie musí splnit literu zákona. Pak záleží jak se tyto orgáni postaví k takovým chorobným stěžovatelům, ale to už je téma do kategorie "co kdyby......". :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru