Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno zabavitelný majetek

Tak na úvod, já vycházel z údajů, které jste poskytl a těch nebylo mnoho... Bohužel pro Vás, pokud si matka změní trvalý pobyt, ale dál bude bydlet v bytě, nic se z exekutorovi strany nemění, může provádět exekuci dál, stačí důvodné podezření, že osoba povinná má na tom místě své věci. Notabene pokud už exekuce probíhá, tak se to bude brát jako poškozovaní věřitele, jak už psal kolega.
Samozřejmě exekutor může pochybit a nezřídka se tak i děje, ale to, že nesmí zabavit věci každodenní potřeby je prostě nezpochybnitelný fakt.

Nyní k problému, vy prostě nemáte páky jak je "donutit", buď budete žít společně s matkou v holobytě (kde nic není, ani exekutor nebere), bez věcí nezbytných k živobytí, jak jsem se již zmiňoval, nebo prostě budete čelit exekuci opakovaně.

Mám tedy několik dotazů:

- Proběhl už nějaký soud nebo tak? Případně s jakým výsledkem?
- Exekutor zastupuje všechny věřitele, nebo jenom část?
- Zkoušeli jste osobně obejít všechny věřitele s tím, že vám zbývá tolik a tolik (dle vašich slov 8tis, což se docela dá, bych řekl, ale zase neznám celkovou výši dluhu) a že je tolik a tolik věřitelů, zda se dá nějak domluvit a že máte ochotu situaci řešit?
- Zkoušeli jste se zajímat o institut osobního bankrotu? Případně nějaké poradny a združení o oddlužení?
- Kolik dělá celková výše všech dluhů co má/máte? 8tis je docela slušný měsíční obnos a možná by se našla banka, která by to refinancovala.

__________________________________________________ ____

Pod čarou jen poznámku. Ano, banka má peněz dost (sice jak která, jsou u nás i banky v červených číslech, ale to je na jinou debatu), ale nesmíte to přece brát tak, že to opravňuje někoho si půjčit a nesplácet. Notabene že banka se k tomu postaví tak, "my máme dost zisků, tak neplatiče řešit nebudeme". Tak to prostě nefunguje, proto je vaše mamka tam, kde je a nyní je třeba to střízlivě a rozumně řešit... To jen na tu poznámku o "třískání z chudých lidí"...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny