Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Opakovaně mi někdo vyfoukl pneumatiky u auta + urážky. Jak se zachovat?

Zdravím všechny,
mám takový problém, který mě dnes už opravdu dodělal. S přítelkyní jsme se přestěhovali do jiného města a tak jsem přešel do jiné školy.
Dojíždím tam denně autem, ze začátku jsem parkoval v areálu školy, to nám škola zakázala a nyní všichni parkujeme mimo školu - na parkovišti před ní.

Zapadl jsem žádné problémy ani nic podobného.
Před 14 dny jsem přišel k autu a mělo dvě pravé pneumatiky úplně vyfouklé, půjčil jsem si pumpičku a kola jsem si nafouknul, víc sem to nijak neřešil. Poptal jsem se kamarádů jestli o tom něco neví a nikdo nic.
Týden to bylo v pořádku, tak jsem si řekl ok, nebudu to nijak řešit. Dnes jsem, ale opět přišel k autu a levá přední pneumatika vyfoukla a na levé zadní nápis křídou (cituji: "Seš čůrák"). Nápis jsem umyl, kolo nafouknul a odjel, ale jak to můžu víc řešit?
Nejsem žádná chudinka, kdybych věděl kdo to dělá osobně si to s ním vyřídím, nejsem žádnej bonzák abych si šel stěžovat do školy a hlavně přesně vím co mi řeknou. Auto není na pozemku školy, tudíš to není náš problém. Co s tím? Policie? Vyřeší se něco? Jak se mám zachovat?

Už ze začátku mého nástupu to bylo zajímavé, ale jednalo se jen o maličkosti... Rozhrabaný trávník? No jistě to támhle ten s černým seatem, ačkoliv jsem u toho trávníku nikdy neparkoval. Zkrátka si nějak nevím rady. Nikoho nijak neštvu, jsem sice výrazný především svou vyzáží, ale jinak naprosto nekonfliktní v pohodě člověk.
Může se jednat o závist, vydělávám si, mám byt s přítelkyní, pěkné auto... - na kterém si velice zakládám takže pochopíte, že mě to opravdu štve. Co s tím?

Předem děkuji za jakékoliv rady. Holas.

Předmět Autor Datum
minikameru až spy-kameru apod. stejně je to jen drobná delikvence, nemá cenu s tím chodit na poliše,…
TNT 06.02.2014 14:53
TNT
Děkuji za odpověď, můžete mi doporučit nějakou kameru kolem 1000Kč? Potřebuji monitoring především v…
Holas21 06.02.2014 18:04
Holas21
Může kamera zůstat zapojena v zásuvce i když v autě nejsem? U většiny aut nejde do zásuvky štáva,po…
Zdoter 06.02.2014 20:18
Zdoter
ale dá se půjčit akumulátor a natáhnout kus drátu.. :-)
touchwood 06.02.2014 21:59
touchwood
Půjčit akumulátor? Jak to myslíte? Jak to funguje? Dost by mi to pomohlo...
Holas21 06.02.2014 22:33
Holas21
jednoduše - do kufru strčíš baterku (dobře upevnit někam do rohu, je těžká a hrozí poničení kufru),…
touchwood 07.02.2014 14:52
touchwood
Ahoj touchwoode, omlouvám se za delší neodpovídání. Byl jsem mimo domov. Díky moc za návod jak s tím…
Holas21 09.02.2014 20:58
Holas21
jestli na tebe působím nějak "bohorovně", není to tak Nejde tady vůbec o nás, ale o to tvé (závisti…
L-Core 10.02.2014 17:42
L-Core
v kamerách do auta se nevyznám, znám jen spy kamery 808 je jich plný ebay, stačí si vybrat prodejce…
TNT 07.02.2014 23:35
TNT
mám pěkné auto na kterém si velice zakládám Buďto je to nadupaný sériový kousek a pak jde opravdu o…
Moas 07.02.2014 08:26
Moas
Ne ne zastávám jen mírné úpravy. Jezdím v černé cupře (Seat Ibiza cupra r.v. 2010, 132kW). Jezdím v…
Holas21 07.02.2014 10:21
Holas21
Nejsi učitel tělocviku?
mnua.al 13.02.2014 21:41
mnua.al
Ne ne, proč?
Holas21 14.02.2014 17:18
Holas21
Pokud se to děje opakovaně, co takhle dát za stěrač lístek s nápisem, třeba: "Komu a proč vadí tohle… poslední
Yarda 15.02.2014 11:12
Yarda

minikameru až spy-kameru apod. stejně je to jen drobná delikvence, nemá cenu s tím chodit na poliše, dokazování by bylo složitý i v případě, že bys měl video dokumentaci

není nutný mít profesionální a drahou kameru či fotopast, ale něco levnýho z ebaye co lze ještě průběžně napájet přes usb malou baterií, je třeba si spočítat výdrž a velikost paměti k nahrávání (dražší mohou umět spínat nahrávání na pohyb "motion detection"), a pak domyslet kam tu kameru dávat, aby.....

Děkuji za odpověď, můžete mi doporučit nějakou kameru kolem 1000Kč? Potřebuji monitoring především v době parkování, je tedy nutný nějaký pohybový senzor. Jak je to se zdrojem? Může kamera zůstat zapojena v zásuvce i když v autě nejsem? Třeba šest hodin? Nerad bych pak přišel k autu a nenastartoval díky vybité baterce v autě :-)

Našel jsem například toto:
truecam-a3-d519564.htm

http://www.alza.cz/gogen-cc-208-d483260.htm#recenz e

Může kamera zůstat zapojena v zásuvce i když v autě nejsem?

U většiny aut nejde do zásuvky štáva,pokud není otočený klíček ve spínačce. Takže ano můžeš.
S kamerou ti nepomůžu. Kamarád si sice jednu nedávno koupil,byla za pár kaček a je s ní spokojený,ale bohužel nevím co je to za značku :-(

jednoduše - do kufru strčíš baterku (dobře upevnit někam do rohu, je těžká a hrozí poničení kufru), na kontakty přiděláš kabel a ten natáhneš až ke kameře a budeš ji tím napájet (to by mělo fungovat min. týden). A nemusíš řešit napájení z cigárkonektoru.

jinak - nenapadlo tě, že svým bohorovným chováním někoho sereš? :-) Třeba někmu vadí, že si hraješ na honoraci ;-) Závist a stádní chování je mocný motor.. a vyhrát se nedá.

Ahoj touchwoode, omlouvám se za delší neodpovídání. Byl jsem mimo domov. Díky moc za návod jak s tím akumulátorem nakládat.

nenapadlo tě, že svým bohorovným chováním někoho sereš?

Touchwoode, opět se omlouvám jestli na tebe působím nějak "bohorovně", není to tak. Jsem naprosto bekonfliktní člověk, naopak si myslím, že působím naprosto "nenamyšleně", takhle to zní opravdu divně :-D, ale vážně jsem úplně normální kluk, který si na nic nehraje. Vážně, jsem pohodovej kluk, těžko ti to takhle vysvětlím, ale kdyby jsme spolu zašli na jedno myslím si, že by si třeba změnil názor.

Každopádně ještě jednou děkuju za odpověď ;-). Měj se...

v kamerách do auta se nevyznám, znám jen spy kamery 808 je jich plný ebay, stačí si vybrat prodejce s tisíci prodeji a dobrým ratingem,hledej pod slovy "spy 808" (novější umí motion detection, dnes je spousta typů, stále to vylepšují) + velká USB lion dobíjecí baterie mezi 5000-10000 mAh se dá koupit taky levně (drží kameru dlouho při životě), pořízení do litru včetně poštovnýho z Číny je reálné

velmi dobrý zdroj recenzí malých kamer je www.techmoan.com - sport, auto, spy
zde jsou jen videa malinkých kamer http://www.youtube.com/playlist?list=PLAA9D2B991DF B89B8

mám pěkné auto na kterém si velice zakládám

Buďto je to nadupaný sériový kousek a pak jde opravdu o bídnou závist.
A nebo je to votuzidlo bez výfuku, které oprávněně sere půlku obce.

Co je správně?

Ne ne zastávám jen mírné úpravy. Jezdím v černé cupře (Seat Ibiza cupra r.v. 2010, 132kW). Jezdím v tom skoro tři měsíce. Předtím jsem jezdil také v černé cupře od seatu r.v. 2000, 115kW.

Jsem si jistý, že jde o závist.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru