Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nevyhovující práce

Dobrý den,
moje mamka pracuje již asi 8 let v jedné velké firmě jako dělnice. Kdysi prodělala operaci rukou a tak nemůže pracovat s malými titěrnými věcmi. Proto celou dobu co je u této firmy, měla pracovní pozici, která ji vyhovovala, se kterou neměla žádný problém a v podstatě ji naplňovala. Ale nedávno její výrobu zrušili a přesunuli do zemí s levnou pracovní silou. Mamku přesunuli na úplně jinou výrobu. Kdyby neměla smlouvu na neurčito, nejspíš by jí rovnou propustili. Jenže v této jiné výrobě je nucena pracovat s malinkými součástkami, přičemž musí intenzivně používat svůj zrak při kontrole stovek miniaturních dílků. Její zrak také není pro tuhle práci dobrý, má vysoké dioptrie. Je z této práce vystresovaná a má z toho ženské problémy. Je to práce, kde absolutně nepoužívá mozek a jen plní normu.
Přijde mi, že se jí snaží psychicky vydeptat, aby sama podala výpověď, aby se jí zbavili a nemuseli jí vyplatit odstupné. Sama říká, že už to dlouho nevydrží, jinak z toho zblbne. Snažím se jí pomoci najít řešení.
Je nějaká možnost, kde si stěžovat? Musí jí nabídnout pracoviště, které jí bude zdravotně vyhovovat? Přece se nevzdá bez boje.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny