Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem torrenty

Dobrý den, chtěl bych se zeptat k technologii p2p. Je protizákonný download i upload nebo jen upload (kterým se nejspíš sdílí?). Nedávno se mi stal takový incident a nejsem si jistý jestli jsem nebyl terčem nějakého pokusu o podvod či vydírání, ale nevím co si myslet. Dočetl jsem se, že stahování torrentů je monitorované několika organizacemi včetně vědeckých-výzkumných, ale pravděpodobně tedy i nějakými úřady. Měl jsem telefon, představení zadrmolil (nevím kdo to byl) a ptal se jestli jsem sdílel jistý film (odpověd NE), jestli má k internetu přístup ještě někdo jiný (o. ANO), potom řekl, že je to porušování autorských práv a zavěsil. Opravdu jsem byl vyděšený, ale zároveň pomatený. Co si mám o tomto hovoru myslet? Může to souviset s virem/fakem PČR http://i.idnes.cz/14/011/cl6/JAN505223_Ransomware1 .jpg od podvodníků co mi skočil na monitor, ať zaplatím přes PaySafeCard pokutu 2000kč bla bla. Snažili se mě oblafnout a třeba by se pokusili vydírat? Nebo je to normální postup nějakého orgánu co mě chtěl třeba zastrašit ať nestahuju torrenty? Jak by podvodník získal číslo? A mohl by přesně vědět co jsem stáhl? Četl jsem, že se k tomuto dostat dá, ale k mobil číslu? Podle toho na koho je napsaný internet... to se dá běžně taky zjistit? A kdyby to nebyl podvodník, ale nějaký šetřící orgán za jakým jiným učelem by mě upozornil, že ví co stahuju abych měl čas zničit důkazy? Vůbec to nechápu nějak mi to nedává smysl. Jestli měl někdo podobný telefon, nebo ví víc, mohli by ste mi říct prosím co to mělo znamenat? Děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Treba si vzdy zachovat chladnu hlavu a polozit si par otazok. - Z akej spolocnosti vola dany clovek?…
fleg 08.03.2014 15:19
fleg
No jo... právě, že telefon zvedl můj starší otec. Je to psané na něj. Ale mě podivilo, že jmenovali…
Mojmír 08.03.2014 16:06
Mojmír
Mohol to byt kludne vystrel naslepo. Ja ako ISP urcite nezverujem osobne udaje zakaznikov hocikomu p… poslední
fleg 09.03.2014 11:59
fleg

Treba si vzdy zachovat chladnu hlavu a polozit si par otazok.
- Z akej spolocnosti vola dany clovek? AK sa predstavi, ze do Policia vyziadat si jeho sluzobne cislo navyse, ak povie z tajek firmy tak spatny telefonicky kontakt, pripadne dalsi kontakt na nadriadeneho, adresu a pod. Netreba sa hned plasit a v tom ulaku zabudnut na tieto fakty.
- Odkial ma tvoje telefonne cislo? Treba sa na to spytat, ja sa to neznamych ludi pytam (ak sa jedna o sukromny mobil), je to dost dolezite. Staci sa zamysliet odkial ma ten clovek na mna kontakt? Odkial vie ako sa volam? Ako si ma mohol spojit s torrentom? Je pisane internetove pripojenie na teba? Ak ano preco by ISP daval tvoje udaje sukromnej firme? To predsa zo zakona moze len Policii CR....atd atd.
Moznosti su dve, bud slo o nejaky zart z tvojho okolia alebo pokus zasiat medzi uzivatelov torrentov pocit strachu, co je vsak velmi blbyp projekt, lebo nz uzemi CR a SR uziva denne torrentove sluzby miliony uzivatelov a stalo by ich to v tom pripade miliony telefonatov, nehovoriac o tom, zeby ma silne zaujimalo odkial by brali tie telefonne cisla.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru