Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem parkování na vlastním pozemku před domem

Milan nieco podobne sa riesilo v TV prednedavnom. Slo o dom rozdeleny asfaltovou cestou za sociku, majitelia chceli spravit napravu uz za "demokracie" a neuspeli. Sudili sa snad od 90 roku. Ako pises cesta nebola zaznacena ako cesta v mape, ale dodatocne ju tam schvalili a oni ten sud paradoxne prehrali (co je IMHO proti logike).
Oplotit si ho samozrejme moze. Pokial by obec napadla taketo oplotenie musela by poziadat sud o vydanie predbezneho opatrenia a ist sa s majitelom pozemku sudit, pokial by sud predbezne opatrenie vydal (co je celkom mozne) musel by byt plot odstraneny az do rpavoplatneho rozhodnutia sudu.
Takze nemylia sa ti, co tvrdia, ze si moze robit co chce, moze, ale tipujem to, ze pokial naozaj nie je nic v katastri tak by to obec prehrala...aj ked logika sudov je niekedy podivuhodna.
Poznam trosku podobny pripad, ktoreho akteri byvaju asi 25km odo mna. Jeden ma pri hlavnej ceste motorest. Vedie k nemu prijazdova cesta tu a cast parkoviska pred motorestom vsak vlastni iny clovek. Ten sa skusal dohodnut s majitelom motorestu (a pozemku pod nim) na prenajme, ale neuspel a tak mu zacal robit prieky. Najprv tam dal rampu, cim znemoznil autam pristup k motorestu, neskor tam navozil hnoj a kamenen kvadre. Prehral vsak vsetky sudy a v sucasnosti je situacia taka, ze on nemoze plnohodnotne vyuzivat svoj pozemok a majitel motorestu mu nemusi nic platit.
Sud totizto zohladnil, ze oplotenim svojho pozemku znemoznil majitelovi druheho vyuzivat plnohodnotne jeho a tak mu ulozil povinnost zdrzat sa konania, ktore by vytvaralo taketo prekazky. Je to sice tiez trosku na hlavu, ale istu logiku to ma, inak sa sudia uz tiez vyse 10 rokov a je to kto z koho.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny