Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jaký je trest za uvedení nepravdivých údajů o výši příjmu.

Ověřovali si informace u tebe.A telefonicky. Tak sám vidíš že by to dneska prošlo u splácejících lidí kteří by to měli domluvené se zaměstnavatelem a účetní. Banka by slyšela že čísla sedí (pokud by nedělali náhodnou kontrolu do hloubky osobně) a nechala by to být tak dokud by se hrnuli peníze.
No právě. Pokud si ověří (možná si to i nahrávají) příjem zaměstnance a já jim ho potvrdím, jsem definitivně odpovědný za uvedená čísla. Když dojde k průšvihu a zaměstnanec nesplácí (takových jsem už zažil), dojde k pátrání, nijak se z toho nevyvléknu, nemohu tvrdit, že si to upravil třeba zaměstnanec sám (či hloupý majitel firmy).

Netuším jaký ty máš vztah se zaměstnanci.
Čistě profesionální. Samozřejmě se o řadou z nich znám a kamarádím, ale to na pracovněprávní oblast nemá žádný vliv. Pokud chce slevu na dítě a nedonese potvrzení od manželky, že ji neuplatňuje ona, prostě má smůlu i kdyby mi to jeho manželka 100x tvrdila. Platí mě zaměstnavatel, ne zaměstnanci, musím konat tak, aby zaměstnavatel neměl problémy a úkony, které dělá, byly neprůstřelné. Písané = dané.

Nikdo svému děcku nic nepřipisuje jen aby bylo jasno.
To jsem uvedl jako příklad neoblomnosti při potvrzování příjmu kvůli úvěru. Ne že bych někomu měl připisovat reálné peníze.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny