Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Autonehoda

Dobrý den.
V pátek 4.4.2014 se mi stala nehoda při předjíždění traktoru s vlekem. (takový ten starý dvoukolý vlek na přepravu kontejnerů, který je hodně široký)Zahájil jsem předjíždění a traktor když jsem byl zároveň přední kolo mého vozu s kolem vleku vybočil z důvodu překážky na silnici (značka cestářů) Vlek do mě narazil a urazil mi kolo.Policie přijela a řídila provoz a jen to zaznamenala.Ani žádný protokol jsem nepodepisoval. Bylo mi řečeno, že je to moje vina a at se dohodnem a že na vleku není žádná škoda. Včera jsem zjistil, že ten vlek by neměl na silnici co dělat, protože přesahuje šířku 2,5 m (jen prý s doprovodem)a ke všemu neměl spz a tím pádem ani technickou kontrolu. Byl to traktor a vlek technických služeb města S.... . Nemáte prosím nějakou zkušenost s tímto. Vznikla mi odhadem škoda 40 000 Kč. Předem děkuji za odpověďi

Předmět Autor Datum
Pokud se budete hájit tím že ten vlek tu SPZ neměl a že tam neměl co dělat s velkou pravděpodobností…
kamzl 06.04.2014 09:39
kamzl
no ale jestliže už byl ve fázi předjíždění a traktor nedával znamení o změně směru jízdy, tak se o n…
touchwood 06.04.2014 22:12
touchwood
viděl jsi kolečko, lopatu nebo třeba vyžínací frézu bo vrtačku či štěpkovač s bliknama? já ne. ne ž…
kamzl 06.04.2014 22:39
kamzl
Pepo, vy jste souhlasil, že jste to zavinil vy? Páč to dodatečné zjištění nebyla příčina nehody...… poslední
milan.cukrar 07.04.2014 11:26
milan.cukrar

Pokud se budete hájit tím že ten vlek tu SPZ neměl a že tam neměl co dělat s velkou pravděpodobností bude jeho majitel argumentovat tím že to jest stavební stroj(nebo jeho součást) a ty spz mít nemusí.

s tim chybějícím doprovodem jak jste psal taky asi neuspějete protože ten trakror s kontejnerákem byl TS a "značka cestářů" tam byla, byť jste ji neviděl a měl jste přizpůsobit jízdu stavu a povaze vozovky"bla bla bla" a moc bych za to nedal že ten traktor měl oranžovej blikající majáček.

Takže asi opravdu Vaše vina...

Jestli to nebudou "hajzli" tak se s Vámi dohodne nějaký jejich vedoucí a uhraděj to z pojistky, kterou na tohle určitě cestáři mají.

Jinak bych zkusil odvolat se k přestupkové komisi nebo dát věc k soudu(přeci jen 40000,- není pětikoruna) ale může se stát jak jsem psal výše=ještě dostanete přidáno a možnost mimo soudního vyrovnání bude v trapu(jestli nějaká bude).

no ale jestliže už byl ve fázi předjíždění a traktor nedával znamení o změně směru jízdy, tak se o nesprávné předjíždění jednat rozhodně nemohlo. Traktor měl buď zabrzdit nebo sejmout tu značku, ale rozhodně neohrožovat předjíždějící vozidlo.

To samozřejmě píšu bez bližší znalosti situace, pouze podle popisu události tazatelem.

viděl jsi kolečko, lopatu nebo třeba vyžínací frézu bo vrtačku či štěpkovač s bliknama? já ne.

ne že by je některé z výše jmenovaných strojů neměli ale nevyžaduje se to od nich.Tam je směrodatný to tažný vozidlo, které jistě blikalo a mělo puštěné výstražné oranžové světlo které signalizovalo nějakou bohulibou činnost.

edit: a on ho neohrozil ale omezil.proto si myslm že to dopraváci uhráli jak to uhráli -navíc škoda jest nižší jak 100000,- a nikdo nebyl zraněn.

když nad tím přemýšlím tazatel může být rád že ho nehoní za to že poškodil veřejně prospěšné zařízení(rez na kontejneráku nebo tý značčce např.)

Pepo, vy jste souhlasil, že jste to zavinil vy?
Páč to dodatečné zjištění nebyla příčina nehody...

Domnívám se ale, dle Vašeho popisu, že případ bude předán na správní řízení. Tam se rozhodně o Vaší (ne)vině. Doporučuji z protokolu od polici vyčíst kontakt na vyšetřovatele, zjistit kdy bude případ předávat na úřad, pak kontaktovat úřad, požádat je o kopii spisu, sehnat právníka a ať Vás z toho vyseká.
nebo uznat chybu a zaplatit 1500+1000Kč pokutu a přijít o bonus.

Je málo informací.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru