Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Prodej hudby na internetu po dohodě s interpretem

Dobrý den,

rád bych na internetu nabízel hudbu k poslechu nebo stažení za poplatek. Je mi jasné, že pro podobnou činnost musím mj. mít i povolení nebo souhlas. Rád bych se ale vyhnul kolektivním správcům. Proto se chci zeptat, jestli je možné, abych prodával skladby jen určitých interpretů po dohodě s nimi nebo zastupující společností?

Děkuji předem za odpoveď.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mozne to je samozrejme, problem v zakone je, ze na interpetovi mozu parazitovat aj ini.
fleg 20.05.2014 09:46
fleg
Žiaden zakon neprikazuje interpretovi,aby sa musel nechat spravovat nejakou agenturou a bol povinny…
audax 20.05.2014 13:13
audax
tak tady nejde o nejake spravovaci agentury, jde tu o to ze za to ze zaplatis OSE ta hlida to ze ten… poslední
kamzl 21.05.2014 20:00
kamzl

Žiaden zakon neprikazuje interpretovi,aby sa musel nechat spravovat nejakou agenturou a bol povinny živit x roznych parazitov,to je vylučne problem samotneho interpreta,s kym sa da dohromady,to nieje problem zakona,to je problem toho,že zakon umožnuje kvoli pohodlnosti a zjednodušenia života interpretov to,že všetko za nich riadi niekto iny a finančne sa na tom svojim sposobom priživuje,resp. vytvara nejaky v podstate zbytočny medzičlanok,ktory na tom zaraba,tak to funguje všade....vyrobca-velkonakupca-velkopredajca-velkos klad-maloobchodnik+expedicia/preprava v každom medzičlanku a až nakoniec je koncovy konzument,ktory v cene zaplati všetkych,ale žiadny zakon neprikazuje,že tvorca/vyrobca nesmie predavat produkt priamo koncovemu zakaznikovi,len umožnuje existenciu medzičlankov,ktore často zjednodušuju život prvotnemu vyrobcovi/tvorcovi,on vytvori/vyrobi a o zbytok sa postaraju ini,mnohym to vyhovuje......

tak tady nejde o nejake spravovaci agentury, jde tu o to ze za to ze zaplatis OSE ta hlida to ze ten onen song se nebude(nemel by) sirit jak morova rana v minlosti a jsou tak precizni ze jim staci par akordu a uz po tom jsou shopny tvrde jit.

me treba by se taky osobne nelibilo jako se to stava porad ze se obevuji remaky pisnicek a mixy apod a ja bych na tom mel tratit a hadam ze ani tomu pro ktereho tu hudbu chces prodavat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru