Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem pokuta za parkování u tramvajového pásu

Dobrý den,

dnes sem omylem na 2 minuty zastavil u tramvajového pásu tak, že nemohla projet šalina. Byl jsem pryč asi 2 minuty, samozřejmě už tam na mě čekal dopravní dispečink a fotili si auto. Nevíte někdo v jakém rozmezí se pohybuje pokuta za tento přestupek?
Stalo se to v Brně

Děkuji

Předmět Autor Datum
Zapomněl jsem dodat, že se jedná o firemní vůz, takže nějaké uhrání na osobu blízkou asi možné není.
HloupejHonza 21.05.2014 09:13
HloupejHonza
Tvůj přestupek odpovídá tvému nicku že?
icepower32 21.05.2014 11:43
icepower32
Honzo, pokuta může být až 2000Kč, pokud bude zjisštěn pachatel, popřípadě, pokud se prokáže, že se p…
milan.cukrar 21.05.2014 18:04
milan.cukrar
Já si také myslím,že pokud to neviděla a nefotila městská nebo státní policie,tak to není prošetření… poslední
Karel04 22.05.2014 11:29
Karel04

Honzo, pokuta může být až 2000Kč, pokud bude zjisštěn pachatel, popřípadě, pokud se prokáže, že se přestupek stal. Jájsem viděl podobnou situaci, kde jiné vozidlo stálo obdobně jako vy, ale pro závadu na vozidle. Nežli instaloval trojúhelník, poradil mu mechanik co šel právě kolem, co má udělat a auto opravdu nastartovalo. Řidič se omluvil okolí zvednutou rukou a odjel...
V jiném případě to byla banální závada, došel benzin..

Domnívám se, že dispečink si nemůže fotit vozidla porušující předpisy a předávat je policii k vymáhání. Vy to také nemůžete dělat.

Já si také myslím,že pokud to neviděla a nefotila městská nebo státní policie,tak to není prošetření přestupku.Mluvil jsi s těmi z dispečinku?Vysvětloval jsi jim něco?Jestli ne a přijde předvolání od policie,tak zkus podat vysvětlení:1/chcíplo mi náhle auto-2/protože jsem u sebe neměl mobil,odběhl jsem hledat budku nebo si odněkud zavolat pro odtah-3/když jsem se vrátil,zkusil jsem znovu nastartovat a ono to naskočilo-4/zaradoval jsem se a hned odjel.Lhát se sice nemá,ale škoda 200 Kč.:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru