Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem 50% spoluvlastnictví

Dobrý den,
za dobu trvání manželství jsme si pořídili dům. Po rozvodu jsme v roce 2010 jsme SJM převedli na podíl 50% každý. V domě jsem zůstala bydlet já s dětmi, které mi byly svěřeny do péče. Bývalý manžel se nyní odstěhoval od přítelkyně a nemá kde bydlet. Přišel s tím, že se musíme vypořádat za dům. Já ale svoji polovinu prodávat nechci a peníze na splacení jeho poloviny nemám. V užívání nemovitosti mu nebráním. Nabídla jsem mu, ať se nastěhuje zpět. Dům sice není dvougenerační, ale lze to vyřešit tak, aby měl svůj pokoj, kuchyňku i příslušenství. To on ale odmítá. Odmítl i můj další návrh, že mu budu jeho podíl v rámci svých finančních možností splácet s odůvodněním, že by splátky byly příliš nízké.
Může mě bývalý muž donutit prodat můj podíl, resp. celý dům, a peníze z prodeje si rozdělit?
Předem děkuji za odpověď.
Jana

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Doporučuji spojit se s právníkem, který dělá prodeje nemovitostí a vyzná se v prodeji spoluvlastnick… poslední
centsm 02.06.2014 17:07
centsm

Doporučuji spojit se s právníkem, který dělá prodeje nemovitostí a vyzná se v prodeji spoluvlastnických podílů. Cit mě napovídá, že cena by mohla být dosti nízká a pro Vás příznivá. Nebude zájem o nákup spoluvlastnického podílu s hypotékou a nabízená cena bude muset být velmi nízká. Když Váš manžel takového kupce sežene, tak již není možné hýbat s navrženou cenou a možná na to už budete mít. Pozor na hypotéku, aby banka nechtěla okamžitou splátku.
Nejlepší je dohoda s bývalým manželem, protože když jej podrazíte, začne dělat naschvály a Vy jste určitě závislá na nějakých dávkách od něho.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru