Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pronájem bytu po člověku, na kterého možná bude nařízena exekuce

Dobrý den,
mám v pronájmu byt po člověku kterému reálně hrozí exekuce a možná ho bude prošetřovat policie za podvodná jednání.
Byt má ve vlastnictví jiný člověk (ten není dlužník), než ten po kterém jsem se nastěhoval. Je možné pokud by byla na toho člověka co tam bydlel přede mnou nařízena exekuce, že by se to nějak mohlo dotknout mne? Je možné že by někdo přišel do bytu a zabavil mi nějaké věci?
Případně jak toto vyřešit.
Děkuji za odpověď.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tu sme opat pri rovnakej teme ako uz niekolkokrat predtym, kde sa nazory pomerne dost rozchadzaju. V… poslední
fleg 16.06.2014 10:15
fleg

Tu sme opat pri rovnakej teme ako uz niekolkokrat predtym, kde sa nazory pomerne dost rozchadzaju.
V prvom rade exekutor nemoze len tak vstupit do obydlia a to ani napriek tomu, ze sa domnieva, ze sa tam nachadza osoba, ktoru prave exekuuje, pripadne tam ma nejake veci. Takze prva obrana je, ze exekutora nevpustis do obydlia.
Exekutor si sice moze privolat policiu, ale tu je zase problem, ze policajti by mu nemali umoznit podla vsetkeho vstup do objektu, pretoze sa tam preukazatelne dana osoba nenachadza (staci ak to tvrdis ty, pripadne nechas policajta nazriet do objektu), nikdy sa podla teba nenachadzala a vsetky veci su tam tvoje. Takze taka patova situacia.
Exekutori to samozrejme vedia a tak prichadza riesenie z praxe a to fakt, ze do bytov sa dostavaju cez zamocnikov v case, ked sa tam nikto nenachadza. Tu ej vsak opat problem, ze exkuciu smie vykonavat len opravnena osoba a zamocnik sa podla striktneho drzania zakona nema co zucastnovat exekucie formou, ze ti otvara byt (to uz su take advokatske slovickarenia na sude).
V tomto pripade uz zalezi ako velmi sa chce exekutor tahat s tebou za prsty. Ono totizto ak by vykonal exekuciu na tebe hoci predtym preukazatelne vedel, ze sa tam dany dotycny nenachadza a nema tam ani ziadne exekuovatelne veci (na to staci ak to predtym prehlasil majitel nehnutelnosti) tak riskuje, ze minimalne dostane pokutu, v horosom pripade pride o urad a dokonca moze byt trestne stihany.
Poznam par exekutorov u nas, v praxi sa snazia vyhybat takymto sporom a radsej su trpezlivy a cakaju kym dotycny urpbi chybu, cize nejaky ucet v banke, prijem zo Socialky, ci dochodok a pod. Exekucia vie cloveka dobehnut aj po pomerne dlhych rokoch, takze domnievat sa, ze po par rokoch uz bude klud je pomerne casta chyba exekuovanych osob.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru