Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dlouhodobé používání cizího pozemku - právo na něj?

Podle všech informací pozemek koupil, od místního MNV s vědomím, že je celý jeho.
Tak jestli je to tak jak pises, podle tehdejsich zakonu je ten pruh Vas. Tehdy proste stacilo zajit na MNV, ktery bud mel parcely pripraveny a ty sis ji legalne odkoupil a byl a jsi jejim majitelem(Co vim tehda stal m2 1,80,-), na zaklade ty smlouvy by mel deda zapsanej v katastru nemovitosti a LV

Jako tenkrat to byla divocina, neci pozemek, ktery se diky uzemnimu planu odebral nekomu, byt i z nepohodlnosti ti MNV prodalo jako svuj.Pokud na to nedosahla restituce, je to Vase.

ale to jen v tom pripade ze to je jak pises.

Pak je tu situace kterou dodnes resime my.

*Chytraci na tehdejsim MNV u nas ve vsi rozprodavali obecni parcely pro budouci domy, jenze ty parcely lezeli mezi pozemkama nekoho kdo vzal diky rezimu caru.Tak tyhle pozemky zajemcum(mezi nima i nasi prarodice) MNV prodavalo za smesnou cenu ale bez kupnich smluv-jednalo se o pasma VN, zaplavovy pasma, kousky skal, proste cokoli kde se daly pestovat treba brambory, jabka, susit seno atp. ale ne stavet.

Jenze situace se po listopadu zmenila a majitele se zacali zajimat, tam kde uplynula lhuta 30 roku meli smulu a ted i kdyz nektere ty pozemky jsou velmi lukrativni(pekne) s nimi nemuzou kvuli tem pasmum nakladat ale mezi nima i pozemky takhle nabite a obdelavane nasimi prarodici jsou i ty jejich, tam lhuta 30 let nepadla(bylo to snad o 2 roky ale nepadla...a cena je taky jinde.

a to si myslim ze je i Vas pripad, ze deda zastance a vdecny clovek komunistum, nikym nerusem si obdelaval timhle zpusobem tak nejak pujcenej pozemek v domeni ze ho vydrzi.Vas slechti ze se chcete s majitelem dohodnout a po pravde nic jineho nezbyde.Protoze dikazat mu to ze se to 30 roku nestaral a nemel zajem bude nemozny.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny