Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemZamknuto Klesne trzni cena bytu?

Dobry den, mam byt v osobnim vlastnictvi v poslednim patre starsiho domu. Sousede chteji odkoupit pudni prostory, aby si mohli rozsirit svoje bydleni, tzn. ze by bydleli i nad mym bytem. Zajimalo by mne, zda ma nekdo podobnou zkusenost. Klesne trzni hodnota meho bytu? Da se to nejak vycislit? Dekuji za odpoved.
Tato otazka patri do ekonomickej poradne a nema nic spolocne s pravnou problematikou (fleg)

Předmět Autor Datum
Jediné co by snížilo tržní cenu by byli žijící dobytci nad vámi, pokud se nepřistěhují taky pod vás.…
TNT 16.07.2014 01:05
TNT
V prvom rade si ešte pred prácami suseda na hornom podlaží poisti nehnuteľný byt s príslušenstvom a… poslední
nuda 17.07.2014 08:33
nuda

Jediné co by snížilo tržní cenu by byli žijící dobytci nad vámi, pokud se nepřistěhují taky pod vás. ;-)
Poslední obytná patra mají korekci ceny dolů, ale ta závisí na kvalitě materiálů (izolace, kvalita a stáří použitých materiálů)co je nad tím. Byt by se stal předposledním takže z tohoto pohledu by cena nešla dolů. Spíš bych si hlídal sousedy co budou konkrétně kolem přestavby dělat s dopady na váš byt (fotodokumentace, praskliny ve zdi po těžších zásahů do zdí je vidět běžně).

V prvom rade si ešte pred prácami suseda na hornom podlaží poisti nehnuteľný byt s príslušenstvom a s hnuteľným majetkom.

Ako spoluvlastník bytového domu si vyžiadaj od suseda notárom overený text zmluvy o dielo s presnými termínmi vykonaných prác.

Cena tvojho bytu sa prestavbou nemení. (mal by si iba získať, nepotečie ti na hlavu skrzeva vadné šindľe a hnilé trámy na pôde).

Je otázne, či kompletnú rekonštrukciu za práce na strešných priestoroch a pôde spoločnej strechy(!), si nebude neskôr uplatňovať sused od partaje (spoluvlastníkov) bytového domu. (Napríklad v budúcnosti, lehota do 24 mesiacov, aj cestou súdu).

Zpět do poradny Nahoru