Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Detska ctyrkolka

Ahojky vsem, shodou nekolika nahod jsme se zadarmo dostali k detske ctyrkolce (tusim 125cm3, benzin). Ted je otazka co s ni. Da se s tim legalne nekam vyjet na vylet? Vim ze bez znacek na silnici natoz dalnici nesmi.Nehodlame s tim nekde litat po poli nebo mimo cesty a neco nicit...proste si nekde v prirode naplanovat okruh a po cestach polnich, asfaltovych atd ho SLUSNE projet. Myslite ze je to realne nebo jsou tyhle ctyrkolky jen na jezdeni po zahrade? Díky

Předmět Autor Datum
Víte určitě, že ta čtyřkolka je dětská? Ten obsah motoru se mi nezdá moc dětský. Dostali jste k tomu…
Yarda 18.07.2014 22:34
Yarda
vim ze byvaly majitel ji dostal jako darek k nakupu velkeho mnozstvi nahradnich dilu a rekl mi ze je…
kacislavka 21.07.2014 06:51
kacislavka
Tuto: http://www.ctyrkolky-hombrac.cz/quad-shop/eshop/0/ 0/5/13075-Ctyrkolka-125-ccm-QUAD-SPEEDY-3G8…
Pepas 21.07.2014 07:13
Pepas
milan.cukrar by vedel presnejsi postup. Nevim co to je za znacku-vyrobce ale tuhle motorovou sekack…
kamzl 22.07.2014 23:26
kamzl
No, já si vzpomínám, že kdysi se v kauflandu nabízela koloběžka s pomocným motorem. A na krabici byl…
Yarda 21.07.2014 08:31
Yarda
takze ciste hypoteticky kdyz nebudu nikde delat binec a slusne se projedu po suche polni nebo lesni…
kacislavka 21.07.2014 11:59
kacislavka
Vzhledem k tomu, že tu nikdo zatím nedal odkaz na nějaký dokument co by to jednoznačně řešil, tak to…
Yarda 21.07.2014 12:14
Yarda
Pokud to bude lesní cesta v majetku státních nebo městských lesů tak na nich skoro všude platí zákaz…
Zdoter 21.07.2014 14:27
Zdoter
ne hele ja si myslim ,ze to bude stejny, bude na to potreba nejaka homologace a na silnici to muze.…
kamzl 22.07.2014 23:41
kamzl
Abych nezakládal nové vlákno - dnes přišla řeč na elektrické invalidní tří a čtyřkolky, asi takovéhl…
Yarda 26.07.2014 14:16
Yarda
Jednoduse, je to to same co mam ja. Nepotrebujes na to nic ani dokonce tu helmu nebo bryle(kryti oci… poslední
kamzl 27.07.2014 20:44
kamzl

Víte určitě, že ta čtyřkolka je dětská? Ten obsah motoru se mi nezdá moc dětský. Dostali jste k tomu nějakou dokumentaci? Je to tovární výroba (v tom případě by se asi nějaká dokumentace dohledat dala) nebo nějaké samodomo od kutila? Fotka by nebyla?

vim ze byvaly majitel ji dostal jako darek k nakupu velkeho mnozstvi nahradnich dilu a rekl mi ze je to 125....takze mi mozna kecal ale je fakt ze i ja se na ni bojim pridat a nedokazu si predstavit ze za ni utikam kdyby na ni jelo dite...foto nemam u sebe ale kdyz si na netu zadate detska ctyrkolka 125 s kovovym ramem vepredu a vzadu a na benzin tak budete mit predstavu, znacky to nema a nikdy nemelo. nejake vyrazene oznaceni motoru nebo neceho jsem nehledala...

milan.cukrar by vedel presnejsi postup.

Nevim co to je za znacku-vyrobce ale tuhle motorovou sekacku bez nozu dostal jeden chlapek z vesnice k chopperovi jako darek.

startuje se teda snurou-natahnutim(starter teda maj nektery asi) no nic...

...V podstate se to da vzit dvema cestama jak s tim jezdit po pozemnich komunikacich.

Prvne se da rict ze tyhle ctyrkolky jsou stavebni stoje s temi muzete taky jezdit bez SPZ akorat ze tazne vozidlo musi mit zaplacene povinne ruceni a byt v dobrem stavu...

...coz se vylucuje a nezbyva nez si poridit homologaci pro provoz na pozemnich komunikacich, zaplatit PR.

Ale pak uz nevim jak to bude s temi detskymi vyjizdkami, jestli diky ty homologaci nepadne tyhle sekacce na travu status detske trikolky a nebude povysena napr na vozitko na ktery uz budou potreba nejaky noty.

Jinak bych doporucil vyklidit dvorecek koupit poradny drapaky a zacit orat.

No, já si vzpomínám, že kdysi se v kauflandu nabízela koloběžka s pomocným motorem. A na krabici bylo napsáno, že není určená pro provoz na pozemních komunikacích. Tak asi byla určena na provoz po vodě nebo ve vzduchu:-) Tohle je zajímavá otázka, asi podobná jako kam zařadit segwaye. Ty polní cesty někomu budou patřit a majitel si asi může stanovit, koho tam pustí.

takze ciste hypoteticky kdyz nebudu nikde delat binec a slusne se projedu po suche polni nebo lesni ceste tak by si nikdo stezovat nemusel? a co kdyz me potka policajt nebo majitel toho daneho useku a bude chtit abych zustala stat a ze zavola svestky musim tam s nim cekat? kolik by za to asi byl flastr?

s tim segwayem se po chodniku muze ne?

Vzhledem k tomu, že tu nikdo zatím nedal odkaz na nějaký dokument co by to jednoznačně řešil, tak to asi nebude jednoduše řešitelné. A pokud se zeptáte nějakého právníka, tak abyste nedopadla jako v tom vtipu (?) o právnících: "Co dva právníci to tři právní názory." Segwaye se snad nyní považují za chodce. Ale nechtěl bych se se segwayem na chodníku srazit.

Pokud to bude lesní cesta v majetku státních nebo městských lesů tak na nich skoro všude platí zákaz vjezdu motorových vozidel. Takže už tím porušuješ zákon. Vjezd je možný jen pro zaměstnance nebo pro vlastníky pozemků. Pro ty se vydává povolení k vjezdu. Stejné povolení se vydává třeba i místním myslivcům a samozřejmě je spoplatněno. Legálně by se dalo jen na soukromém pozemku, ať už louce/poli/lese s povolením vlastníka.

ne hele ja si myslim ,ze to bude stejny, bude na to potreba nejaka homologace a na silnici to muze.

Jinde resim elektrotrikolku, ne teda jestli muzu na silnici nebo ne ale tam je to jiny.

V papirech je napsano ze je to urceny pro premistemi invalidnich osob po uzavrenych pozemcich mimo pozemni komunikace.Pro provoz na pozemnich komunikacich neni potreba zvlastnich povoleni.[b]Doporucuje se helma, ochrana oci a sviceni, kterym je Rotobic vybaven.

Kdo vi jak na tom byla ta kolobezka, ta urcite 30 nejela.

Jednoduse, je to to same co mam ja. Nepotrebujes na to nic ani dokonce tu helmu nebo bryle(kryti oci) natoz svitit.

Jeste jednou jsem na to strejdy ptal jak to s tim doopravdy je, tuhle co si poslal fotku ma podobnou ted a rikal ze jak na tu trikolku ani na tuhle nemusis mit zadny papiry, nemusi byt, helma,kryti oci, chranice apod., je to jen a jen na tobe jestli to budes na provozu na pozemnich komunikacich pouzivat.

Tyhle pastroje jsou pro osoby pro snizenou pohyblivosti, jsou brany jako invalidni voziky a na ty urcite nepotrebujes to co je psano vyse.

Mohl by byt problem se strazci zakona, kdyz bys nebyl ZTP ale to by te museli stavet(v podstate je to taky takova sazka do loterie)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru