Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Detska ctyrkolka

Ahojky vsem, shodou nekolika nahod jsme se zadarmo dostali k detske ctyrkolce (tusim 125cm3, benzin). Ted je otazka co s ni. Da se s tim legalne nekam vyjet na vylet? Vim ze bez znacek na silnici natoz dalnici nesmi.Nehodlame s tim nekde litat po poli nebo mimo cesty a neco nicit...proste si nekde v prirode naplanovat okruh a po cestach polnich, asfaltovych atd ho SLUSNE projet. Myslite ze je to realne nebo jsou tyhle ctyrkolky jen na jezdeni po zahrade? Díky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
No, já si vzpomínám, že kdysi se v kauflandu nabízela koloběžka s pomocným motorem. A na krabici byl…
Yarda 21.07.2014 08:31
Yarda
ne hele ja si myslim ,ze to bude stejny, bude na to potreba nejaka homologace a na silnici to muze.…
kamzl 22.07.2014 23:41
kamzl
Abych nezakládal nové vlákno - dnes přišla řeč na elektrické invalidní tří a čtyřkolky, asi takovéhl…
Yarda 26.07.2014 14:16
Yarda
Jednoduse, je to to same co mam ja. Nepotrebujes na to nic ani dokonce tu helmu nebo bryle(kryti oci… poslední
kamzl 27.07.2014 20:44
kamzl

No, já si vzpomínám, že kdysi se v kauflandu nabízela koloběžka s pomocným motorem. A na krabici bylo napsáno, že není určená pro provoz na pozemních komunikacích. Tak asi byla určena na provoz po vodě nebo ve vzduchu:-) Tohle je zajímavá otázka, asi podobná jako kam zařadit segwaye. Ty polní cesty někomu budou patřit a majitel si asi může stanovit, koho tam pustí.

ne hele ja si myslim ,ze to bude stejny, bude na to potreba nejaka homologace a na silnici to muze.

Jinde resim elektrotrikolku, ne teda jestli muzu na silnici nebo ne ale tam je to jiny.

V papirech je napsano ze je to urceny pro premistemi invalidnich osob po uzavrenych pozemcich mimo pozemni komunikace.Pro provoz na pozemnich komunikacich neni potreba zvlastnich povoleni.[b]Doporucuje se helma, ochrana oci a sviceni, kterym je Rotobic vybaven.

Kdo vi jak na tom byla ta kolobezka, ta urcite 30 nejela.

Jednoduse, je to to same co mam ja. Nepotrebujes na to nic ani dokonce tu helmu nebo bryle(kryti oci) natoz svitit.

Jeste jednou jsem na to strejdy ptal jak to s tim doopravdy je, tuhle co si poslal fotku ma podobnou ted a rikal ze jak na tu trikolku ani na tuhle nemusis mit zadny papiry, nemusi byt, helma,kryti oci, chranice apod., je to jen a jen na tobe jestli to budes na provozu na pozemnich komunikacich pouzivat.

Tyhle pastroje jsou pro osoby pro snizenou pohyblivosti, jsou brany jako invalidni voziky a na ty urcite nepotrebujes to co je psano vyse.

Mohl by byt problem se strazci zakona, kdyz bys nebyl ZTP ale to by te museli stavet(v podstate je to taky takova sazka do loterie)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru