Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem odprodej sw. licence do druhe ruky - druhorade licence

Dobry den,
potrebuji radu jak postupovat nebo nekoho kdo by mi rekl jakou sanci mam na vyhru u tohoto sporu, a pochopitelne me popr. obhajoval. O co tedy jde?
Chvili jsem na internetu patral zdali je mozny odkup softwarove licence (doslovne i uctu battle.net), az jsem nalezl jakysi judikament ( na konci prispevku ) vydany nejvyssim evropskym soudnim dvorem z roku 2012, ktery pojednava o moznem prodeji licence do druhe ruky. Zakoupil jsem na inzerat, od jakehosy p. M., cely battle.net ucet se 2. hrami (licence pro "Diablo III" a "Hearthstone: Heroes of Warcraft"). Kupni smlouvu jsme uzavreli pres internet emailem a sms zpravami. Za cenu xxx Kc jsem odkoupil tento ucet, a to platbou ve forme dobiti kreditu na mobil cislo. Nebyl zadny problem do doby nez jsem napsal pres interni system battle.netu, ze jsem se stal novym vlasnikem tohoto uctu, s dolozenymi udaji o koupy, a pozadoval prepsani registracnich udaju, vlastim jmenem a adresou, a bezpecnostni otazkou. Zde nastava muj problem. Prisel mi vzapeti email od battle.netu, ze licence her blokuji, do doby nez se jim prokaze puvodni (skutecny) vlastnik uctu, zaslanim informaci pro prihlaseni a kopii dokladu totoznosti. Nejprve jsem byl pochopitelne nastvany a zdelil jim, ze porusuji zakon, coz uznavam sytuaci nevyresilo. Prisel mi zpet kontakt na pravni oddeleni va Francii. Cimz bych tak jako tak dojel, ma googlova anglictina by prilis nevyresila. Hledal jsem tedy dal, a nasel dalsi moznou cestu. Pozadat battle.net o prevod na "jakoby" rodineho prislusnika. Vse vypadalo chvili zase nadejne, prisla zadost a zaslani jmena vlastnika, bezpecnostni otazku a kopii mych dokladu totoznosti. Po odeslani mi prislo podekovani a sdeleni, ze mi nemohou pomoci, a licence stale blokuji. Jedinou variantou je pozadat doticneho p. M. aby mi ucet odblokoval a pote bych se stejne pravdepodobne nikdy nestal oficialnim vlastnikem teto licence. Jak postupovat aby vse probehlo s odprodejem, popr. prevodem licenci do meho vlastniho uctu legalne a bez dalsiho prodleni.

http://curia.europa.eu/juris/document/document.jsf ?text=&docid=124564&pageIndex=0&doclang=CS&mode=ls t&dir=&occ=first&part=1&cid=100905

par dalsich zdraoju, kde cerpam:
https://www.patria.cz/pravo/2216612/prodej-pouzite ho-software-je-legalni.html
http://www.hrej.cz/novinky/2012/07/04/i-digitalni- hry-muze-zakaznik-dal-prodavat-27645/
http://computerworld.cz/ostatni/evropsky-soud-prod ej-pouzitych-licenci-je-legalni-48536

Předmět Autor Datum
"sytuace" je taková: firma se brání "samovolnému" přepisu, protože má jen tvé slovo. Nikdo (kromě t…
touchwood 21.07.2014 20:16
touchwood
Budeš muset tedy opravdu požádat toho jakehosy p. M.,aby Ti to sám odblokoval a změnil.S těmi doloze… poslední
Karel04 21.07.2014 20:47
Karel04

"sytuace" je taková:

firma se brání "samovolnému" přepisu, protože má jen tvé slovo. Nikdo (kromě tebe a prodejce) neví, zda jsi mu ten účet např. neukradl. A tvé tvrzení je zcela logicky nedostatečné. Takže jakékoli vyhrožování provozovateli služby je naprosto kontraproduktivní. Jediná cesta vede přes původního majitele účtu.

P.S.: jestli jsi překládal tu svou "češtinu" translátorem, tak se ani nedivím, že se s tebou nikdo nebaví. Naprosto nepochopím, že DNES (v době, kdy se s anglinou začíná v mateřinkách!!) někdo z mladších ročníků neumí PERFEKTNĚ anglicky nebo německy, přinejhorším francouzsky! O to tristnější je, když ještě napíše hrubici jako prase "sytuace" .. befelemepeseveze.. a vyjmenovaná slova po "S".. nějak bych neřekl že v nich je "sytuace."

edit: a místo hledání českého podlezení překážky bych ti silně doporučil držet se pravdy.

Budeš muset tedy opravdu požádat toho jakehosy p. M.,aby Ti to sám odblokoval a změnil.S těmi dolozenymi udaji o koupy Ti to nikdo na dálku nemusí věřit,musel bys to mít pochopitelně notářsky ověřené a navíc přeložené do angličtiny a možná i do francouzštiny pro to jejich právní oddělení,opět s ověřením správnosti překladu.Protože takových neověřených kupních smluv si může každý vyrobit kolik chce.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru