Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Odstoupení od kupní smlouvy po 2. reklamaci

Dobrý den.

Je tomu asi rok a půl co mám zakoupen nábytek (kanc. židle), už prošel 2x reklamací, a závada se projevila pořetí. Mám tedy nárok na vrácení peněz, pokud se nemýlím?
Jenže za tu dobu se někde zatoulal manuál k výrobku, četl jsem někde, myslím že přímo v nějakém zákonu, že pro nárokování vrácení peněz musím dodat výrobek s příslušenstvím a přiloženým manuálem. Je nějaká možnost vrátit výrobek bez dokumentace (manuálu)?

Předmět Autor Datum
pokial budú uznané tri rovnaké vady alebo štyri rôzne,tak vzniká nárok na odstúpenie od kúpnej zmluv…
audax 12.08.2014 12:54
audax
Díky. Uznali mi to. Jen se zeptám ještě na jednu věc. Pořizovací cena byla 4999,-Kč. Po ztrátě účte…
Dok 12.08.2014 16:30
Dok
Doklady musí mít uloženy nejméně 3 roky od podání daňového přiznání, které bude podávat příští rok.…
Ara 12.08.2014 18:45
Ara
Plátce DPH musí podávat daňové přiznání či se pletu? Takže by to v každém případě mělo být 10 let? N…
Dok 12.08.2014 21:42
Dok
Pokud podniká, odevzdává přiznání k dani z příjmu. DPH podle typu plátce (měsíční/kvartální). FÚ má… poslední
Ara 13.08.2014 07:45
Ara

Díky. Uznali mi to.
Jen se zeptám ještě na jednu věc.

Pořizovací cena byla 4999,-Kč. Po ztrátě účtenky mi s vysvětlením, že už v databázi nemají tu moji (i když by to podle mě měli uchovávat alespoň 2 roky po dobu záruky) účtenku, vytiskli náhradní od někoho jiného, který kupoval zboží v akci za 50% cenu, čili 2500,-Kč. Na účtenku napsali že byla vytisknutá jako náhradní po ztrátě účtenky, a že mnou zakoupené zboží bylo v jiný den než je na účtence (je tam přesné datum kdy jsem nakupoval).
Takže, musí mi stále vydat plnou částku, tj 4999,-? Protože oni to nebyli schopni vyřešit, tak s tím že zavolají na finanční mě poslali domů že mě budou kontaktovat, a já po předchozích zkušenostech tak nějak počítám, že mi to zamítnou a budou mi chtít dát vážně jen 2500,-Kč. Na čí straně je tedy zákon?

Doklady musí mít uloženy nejméně 3 roky od podání daňového přiznání, které bude podávat příští rok. Pokud je plátce Dph, pak 10 let. Pro reklamaci nemusí nutně být doklad, musíte prodejce přesvědčit, že jste zboží koupil u něj. Stačí čestné prohlášení.
Mimochodem, počet vad stanoví judikatura pro stejné vady na 2 a pro opakované, celkem 3 vady.

Pokud podniká, odevzdává přiznání k dani z příjmu. DPH podle typu plátce (měsíční/kvartální). FÚ má právo kontroly daňových dokladů (DPh), 10 let. Nedaňových 3 roky od odevzdání přiznání daně z příjmu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru