Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Podmírák v hospodě

Dobrý večer. Mám asi netradiční dotaz, ale přesto se chci zeptat. Jsem pivař - výčepní, učil jsem se na několika kurzech jak správně točit pivo a s veškerou skromností si myslím, že točím pivo mnohem lépe, než kdejaká obyčejná nálevna. Ale problém se nazývá šéf - před několika dny jsem byl šéfem idiotem napomenut, když viděl, že jsem zákazníkovi donesl půllitr, kde asi 3milimetry piva chyběli pod ryskou. Situace byla taková, že obsah piva v pěně (existuje pěna suchá a plná) byl a po několika vteřinách by pivo ihned došlo. Jenže není nic horšího, než hádka s šéfem idiotem, který o pivě, jeho čepování a kvalitě pěny nic neví. Proto se tedy ptám, jak je to s podmírákem? bere se jako podmírák pivo, které má zbytek obsahu piva v pěně, nebo se jako podmírák určí až pivo, kterému úplně sleze pěna a pak se rozhoduje ryskou? děkuji za radu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Myslím, že jsi ještě výčepní cucák, který se bojí šéfa zeptat jak to u něj funguje a jak má pivo pod… poslední
TNT 17.08.2014 23:26
TNT

Myslím, že jsi ještě výčepní cucák, který se bojí šéfa zeptat jak to u něj funguje a jak má pivo podle něj vypadat. Bude tě jebat za nadmíru, a taky i podmíru. :-D
Je spousta míst co se snaží omluvit nepřesnost míry "na hladinku, dvěma točeními", natočit půllitr jedním zátahem je nejtěžší a na to musí být velmi kvalitní technika i koncový kohout. Ti co to neřeší, a lidi znají, to označí jako šnyt (šnit), které nemá definovanou přesnou míru a jakým stylem natočeno (může to být hodně napěněná třetinka v půllitru).
Čoika pivo měří po plném spadnutí pěny, rozhoduje ryska, samozřejmě v kalibrované sklenici.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru