Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pronajímatel nájemního bytu neposílá novou smlouvu, neřeší závady v bytě

V případě smlouvy o prodloužení nájmu se nic neděje. Pokud jste nedostala výpověď, ani novou smlouvu a stále v bytě bydlíte, pak od 3 měsíce po skončení platnosti nájemní smlouvy se ta automaticky prodlužuje za stejných podmínek o další období (max. 2 roky). Takže z vašeho pohledu se nic neděje.

Sleva na nájemném vám náleží, nicméně nelze ji aplikovat jednostranně. Je třeba napsat žádost, kde uvedete že vlivem řádně nahlášené ale neodstraněné vady, došlo k podstatnému zhoršení podmínek pro užívání pronajatého bytu. Z tohoto důvodu žádáte o snížení nájmu o xx%. Uveďte, že pokud se vám nikdo do 14 dnů neozve, považujete to za souhlasné stanovisko. Teprve pak můžete jednostranně nájemné snížit.

Sleva vám náleží i pokud vadu odstraní, za dobu kterou jste užívala byt který neodpovídal nájemní smlouvě. Pokud by jste neužívala z důvodů vad byt vůbec, nemusíte za tu dobu ani nájem hradit.

Majitel mohl (a pravděpodobně tak učinil), správou bytového fondu jinou firmu. Takže z tohoto důvodu není třeba propadat panice.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny