Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pronajímatel nájemního bytu neposílá novou smlouvu, neřeší závady v bytě

Dobrá víra spočívá v tom, že užíváte byt (nebo cokoliv), na základě právního úkonu, který v době účinku zakládal právo byt (cokoliv) užívat. Jinými slovy, aby jste se mohla na dobrou víru odvolat, musíte předložit nějaký doklad, že byt na jehož základě byt užíváte.

Mimochodem takto "vydržená" nájemní smlouva je na dobu neurčitou. A tu lze, na rozdíl od smlouvy na dobu určitou kdykoliv vypovědět (s 3 měsiční lhůtou). Smlouva na dobu určitou lze vypovědět jen ve vyjímečných situacích.

Obecně vzato, úřadu můsí být jedno na jak dlouhou dobu mu předložíte nájemní smlouvu. Příspěvky vám bude vyplácet pouze po dobu její platnosti. Úřad si může vyžádat od pronajimatele informaci sám, nicméně požádal jsem člověka, který k tomu má kompetence, ať položí dotaz o způsobu ověření platnosti takové nájemní smlouvy na Generální ředitelství Úřadu práce ČR. Jeho stanovisko je závazné pro všechny ÚP v ČR.

Faktickou újmu neutrpíte, dávky vám budou vyplaceny zpětně.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny