Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pronajímatel nájemního bytu neposílá novou smlouvu, neřeší závady v bytě

Ještě se vracím (prosím o výjimku) k mému případu.

Jak je zde popsáno, ani na 2x urgence poslané doporučeně s Dodejkou (podepsala za adresovaného pronajimatele jiná realitní kancelář), nemám od nikoho žádnou, ani telefonickou odpověď.

Nájemní smlouva skončila 31.07.2014 (viz, návaznosti a vysvětlení zde právníka), takže bydlím od 01.08.2014 (tedy skoro již druhý měsíc) bez Nájemní smlouvy. Problémy vznikly i na ÚP při vyplácení příspěvku na byt. ÚP, kontaktní středisko sociálních dávek zatím udělalo výjimku na měsíc srpen a dávku proplatilo.

Navíc bydlím v bytě, který nesplňuje standardní požadavky (2x závady, které přesahují malou opravu, takže musí podle Smlouvy být sděleno pronajimateli,ten nereaguje). Takže za červen a červenec (od vzniku závad) jsem zaplatila 50% ceny nájmu, a to na záýkladě zaslané Žádosti pronajimateli, který ani po 14 dnech nereagoval, což beru jako souhlas k povolení snížení nájmu (dle rady právníka, zde).

Avšak co dál, komu platit za srpen/2014, září/2014, když nemám smlouvu. Nevím zdea se pronajimatelé nevyměnili? Co tedy dělat. Mohou po mně žádat za nezaplacené měsíce (srpen, září a dále) úhradu aý dodatečně vystavenou smlouvou?

Omlouvám se za tuto zapeklitou situaci. Děkuji za každou radu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny