Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pronajímatel nájemního bytu neposílá novou smlouvu, neřeší závady v bytě

Dobrý den!

Nájemce: Smlouva na dobu určitou, (od srpen/2010 v pořadí již 3. smlouva na období 01.08.2012 do 31.07.2014). Novou smlouvu na další dva roky ještě pronajímatel neposlal.

Jelikož májemce nereaguje od 6.6.2014 na e-mail, upozornil jsem ho dne 25.07.2014 písemně (doporučený dopis s Dodejkou), že nutně potřebuji novou smlouvu. Navíc mám v nájemním bytě závady:

1/ od 01.06.2014 není funkční kuchyňský odpad. Voda neodtéká, šíří se zápach. Na můj popud instalatéři zjistili, že závada není v našem bytě. Správkyně celé nemovitosti poslala zástupci Pronajímatele plánek septiku, aby se odpad mohl opravit. Ani po více než dvou měsících na to Pronajímatel nereagoval!

2/ V bytě dále není funkční (už druhý rok) na WC osvětlení a ventilátor. Ústně bylo sděleno zástupci Pronajímatele několikrát. Rovněž ani na toto nikdo nereaguje.

3/ Ve naší smlouvě článku V/b „Práva a povinnosti nájemce“ se píše: povinnost oznámit Pronajímateli potřebu oprav (mimo drobné opravy a běžné údržby bytu, které dle $ 5 Nařízení vlády 258/1995 sb. Provádí nájemce, případně je provede Pronajímatel a výučtuje nájemci k úhradě. Závada na kuch. odpadu je podle instaletérů mimo náš byt. Potřebují k opravě plánek septiku. Pronajímatel, ani jeho zástupce na to nereagují už 3 měsíce!!

Souhrn dotazu: Vlastník/pronajímatel bytu (v objektu, který spravuje jedna s.r.o.) na písemné sdělení zatím neodpověděl. Zvláštní je, že dodejku na původní adrese vlastníka/pronajímatele převzala jiná firma. Mohu z těchto důvodů vlastníka/pronajímatele varovat neplacením nájmu? Případně mus dělit, že žádám pro porušení komfortu bydlení slevu na nájmu o 50%, než bude sjednána náprava? Poznamenávám, že jsem důchodkyně, manžel je kardiak po infarktu. Je pro nás obtížné při kuchgyňských pracích - vaření, stále ručně nabírat odpadní vodu z kuchyňského dřezu a nosit ji vylét na WC. Dokonce jeden celý měsíc jsme museli odjet k synovi. Náš nájemní byt se pro nás stává neobyvatelný.

Děkuji za každou radu.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny