Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zatékání z balkonu

Dobrý večer,
s dovolením se chci zeptat na právnické hledisko následujicího problému:
jsme majiteli bytu z balkonem. Sousedé pod námi hlásí, že jim teče do bytu voda z našého balkonu. Povolaný specialista nedokázal určit, zda se jedná o zatékání z našého balkonu, navrhuje opravu všech balkonů na našem patře. Ale o zdroj vody nejde. Chci se zeptát, jak je to z právnického hlediska řešitelné ohledně zodpovědnosti: balkon je sice náš, ale zatéká přes fasádu, jsou tam nosné zdi. Nemělo by převzít zodpovědnost SVJ a řešit tuto kauzu? Navíc platíme slušné příspěvky do fondu oprav. Děkuji předem za odpověď. O´Rourke.

Předmět Autor Datum
ide o zdroj vody,keby o neho nešlo,tak by bola zodpovednosť za zatečenú vodu jednoznačne na Vašej st…
audax 20.08.2014 21:04
audax
Máme stejný problém, taky nám na balkón teče (no, spíš vyloženě proudí) voda z hořejšího balkonu. Po…
jkuikjh 20.08.2014 21:12
jkuikjh
Jestli platíte "slušné příspěvky" do SVJ svolejte schůzi chtějte opravu a náhradu škody ať poškozený… poslední
kamzl 20.08.2014 21:38
kamzl

ide o zdroj vody,keby o neho nešlo,tak by bola zodpovednosť za zatečenú vodu jednoznačne na Vašej strane,od Vás zatieklo k poškodenému susedovi,keďže reálne o zdroj zatekania ide,tak je zodpovednosť na strane toho,kto obstaráva správu nehnutelnosti ako celku,takže pokial ste napr. združenie vlastníkov bytov,treba zvolať schôdzu vlastníkov a tam situáciu-nutnú opravu odhlasovať a riešiť z fondu opráv,resp.z toho,na čom sa dohodnete,v inom prípade oboznámiť správcu budov a trvať na riešení vzniknutého stavu

Máme stejný problém, taky nám na balkón teče (no, spíš vyloženě proudí) voda z hořejšího balkonu. Podle mě je to starost SVJ, ale zatím jsme to neřešili. Každopádně soused asi nemůže ovlivnit, že je blbě udělaná střecha a odtoky z balkonů.

Jestli platíte "slušné příspěvky" do SVJ svolejte schůzi chtějte opravu a náhradu škody ať poškozený taky žádá po BD.

V konečnýn důsledku si to všechno zaplatíte s výše zmiňovaného fondu oprav společně bez rozdílu toho jestli viník nebo druhá strana.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru