Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Porušení dohody VZP a náhlé zahájení exekuce

Ahoj,

začátkem roku 2013 mi přišla z VZP výzva k doplacení pojistného a penále z roku 2002 kdy jsem se snažil podnikat. Pojistka cca 7000Kč a penále cca 8000Kč. S tím, že když doplatím do asi 14 dnů budou jednat o smáznutí penále. Dal jsem si žádost o mimořádný splátkový kalendář páč jsem socka. 500Kč /měs. Žádost o smáznutí penále mi zamítli protože je tam lhůta na doplacení. Ale žádosti o splácení a prominutí penále po splacení mi vyhověli.

Cituji mail " Vaši žádost o možnost splácení bereme na vědomí, pokud bude řádně hrazeno, žádost o prominutí penále se bude vyřizovat po úhradě pojistného. "

No a tak jsem splácel. Někdy mi to kvůli nízkému příjmu nevyšlo tak jsem možná 2X dal na pobočku splátku později. Ale normálně jsem splácel podle dohody a už je doplacené.

A pak najednou bez žádného kontaktu mi přišel z Exekučního úřadu dopis o zahájení exekuce na to penále 8000Kč + platba exekutorovi. Takže celkem cca 12000Kč.

Poslal jsem na VZP dopis ale odpověď žádná.

Co se dá v této věci dělat? Mám šanci se jim bránit? Podle mě jednali minimálně neeticky. To je slušně psáno.

Děkuji za doporučení

kamas

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud se nemýlím, aby bylo možno nařídit exekuci, musí soud vydat platební výměr. Pokud jej neplníte…
Ara 15.10.2014 12:38
Ara
Tipl bych na nedodržení splátkového kalendáře. poslední
kozakl 17.10.2014 18:25
kozakl

Pokud se nemýlím, aby bylo možno nařídit exekuci, musí soud vydat platební výměr. Pokud jej neplníte, pak vydá souhlas s exekucí.
Pokud máte dohodu o splácení, respektive souhlas a plníte ji, pak nevidím důvod aby soud vydával platební výměr, potažmo exekuci.
Něco v tom vašem popisu neštymuje...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru