Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odvezení věcí exekutorem

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat jestli je zákonem daná doba do kdy exekutor musí odvést věci které si označil.Věc se má tak že nám v bytě exekutor polepil spoustu věcí,podal jsem odvolání,něco exekutor uznal něco zas ne a mě zajímá kdy si tak pro ty věci přijede.Předem všem děkuji za rady.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
lehota nieje,exekútor môže napr. usporiadať verejnú dražbu na mieste a nemusí nikam veci nosiť,spôso…
audax 06.11.2014 04:16
audax
Osobně mi z § 66 (1) vyplývá povinnost exekutora věci odvést. (1) Exekutor může i bez návrhu oprávn…
Ara 06.11.2014 07:56
Ara
exekútior môže.....kde je tam spomenuté slovo musí ? nikde,on môže,ale nemusí,takisto tam nikde niej… poslední
audax 06.11.2014 15:04
audax

Osobně mi z § 66 (1) vyplývá povinnost exekutora věci odvést.

(1) Exekutor může i bez návrhu oprávněného zajistit movité věci, které sepsal, je-li to účelné a je-li zde obava z jejich poškození nebo ztráty. Zajištěné věci převezme do své úschovy nebo je uloží u vhodného schovatele.

Ale termín, kdy tak má učinit v zákoně explicitně není.

exekútior môže.....kde je tam spomenuté slovo musí ? nikde,on môže,ale nemusí,takisto tam nikde nieje napísané že ich musí odviesť z miesta zabavenia preč....pokial ich označí ako veci,ktoré budú podliehať exekučnému konaniu,tým už ich prevzal do svojej úschovy,takisto má možnosť ich uložiť u vhodného uschovatela,stále je tam len možnosť,nikde nieje bohužial slovíčko musí ,stále je tam len možnosť,nie povinnosť a tá možnosť nemá žiadne stanovené časové limity,ak sa ide do dôsledkov,je to hra so slovíčkami,môže zaistiť a prevezme do svojej úschovy,nieje nariadené a presne určené,čo presne znamená prevziať do svojej úschovy,ak ich zapíše do zoznamu a označí,už to je vykonanie prevzatia a zaistenia veci pod "svoje krídla",už tým dá jasne najavo,že toto vám zabavujem......

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru