Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vstup na sousedův pozemek

Potřebuji opravit oplocení kolem pozemku a za tímto účelem musím vstoupit na cizí pozemek a pochopitelně se po něm při práci pohybovat. Vím, že mi to umožňuje stavební zákon a že musím pozemek dát do původního stavu, ale potřebuji to nějak sousedovi oznámit, což nejde jen tak přes plot na někoho zavolat. Je to totíž firma, tak že určitě to budu muset oznámit písemně. Nevím ale, jak by měl znít text tohoto oznámení. Zda to má být požadavek, nebo přímo oznámení s uvedením termínu ap. Nenapsal by mi tu někdo znalý alespoň pár řádků, nějakou kostru tohoto dopisu.
Děkuji

Předmět Autor Datum
Telefon nemají? Napsal bych to spíš jako požadavek, než strohé oznámení; že podle zákona a bla bla b…
Dale Cooper 14.11.2014 21:06
Dale Cooper
Telefonem by to pochopitelně šlo, ale to není průkazné. Přiznám se, že jsme tak trochu ve válečném s…
faaic 15.11.2014 07:59
faaic
Aha. Tak to je jiná... Pak tedy doporučeně s dodejkou a oznámit jim nutnost vstupu na pozemek kvůli…
Dale Cooper 15.11.2014 12:09
Dale Cooper
Nepoteším ťa. Vstup na cudziu, riadne oplotenú parcelu na základe poštou (DVR) doručenej žiadosti to… poslední
nuda 18.11.2014 12:37
nuda

Telefon nemají? Napsal bych to spíš jako požadavek, než strohé oznámení; že podle zákona a bla bla bla. Formulace jako "jste povinni umožnit dle § bla bla a podobně" bych vůbec nepoužil.
Slušnou formou bych napsal dopis, stačí pár vět. Poslal bych to obyč, aby se pro to třeba nemuseli hnát na poštu (jestli v té firmě nejsou pořád) a hned se kvůli tomu nenasrali.

Telefonem by to pochopitelně šlo, ale to není průkazné. Přiznám se, že jsme tak trochu ve válečném stavu, tak že určitě písemně, doporučeně a s dodejkou (jsou tam 24 hod.). Přikláním se ke slušné formě, akorát pořád uvažuji právě nad tím, zda použit ofic. formulaci ze zákona, nebo oznámení. Nechce se mi použit prosebný tón, nebo dotaz zda mohu, už kvůli tomu, že oni ke mně také nejsou nějak zvlášť vstřícní. Vzájemný vztah není vysloveně na nože, ale zajít za ředitelem a informovat ho o tom, mohu předem vyloučit. To šlo v minulosti, kdy tam bylo jiné vedení. To jsem se s něma v pohodě domluvil. teď už jen oficiální tón. Bohužel :-(

Nepoteším ťa. Vstup na cudziu, riadne oplotenú parcelu na základe poštou (DVR) doručenej žiadosti tomuto vlastníkovi nezaručí, že na teba majiteľ nezavolá štátnu políciu, trhacie, ozubené šelmy, prípadne iné orgány s bejzbolkami s tým, že budeš vyhnaný s utrženou hanbou cez celú obec.

Odporučím:
1./Pošli doručenkou susedovi žiadosť v ktorej presne označíš č.jeho LV príslušného katastra, situačný nákres s opisom prác na plote.

2./Zároveň prilož susedovi originál žaloby s "guľatým" razítkom podateľne miestne a vecne príslušného Obv.súdu podľa zápisu nehnuteľnosti zapísanej príslušným katastrom.

http://evzor.sk/zaloba-na-urcenie-povinnosti-umozn it-vstup-na-susedny-pozemok/

Žalobu, pokiaľ neuhradíš poplatok súd aj tak zamietne alebo ju môžeš včas stiahnuť s tým, že poplatok ti súd vráti (refunduje).

Týmito úkonmi odzbrojíš suseda, zmäkne, zjihne v rozkroku najmä ak zistí, že v postavení odporcu bude povinný v konečnom dôsledku uhradiť náklady za súdne konanie v celom rozsahu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru