Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Na koho se obrátit? Komu se zodpovídají Intergram a OSA?

Dobrý den, na koho se obrátit v případě "stížnosti" na Intergram - Nezávislá společnost výkonných umělců popřípadě OSA a však u osy takový problém není. Komu se tyto organizace zodpovídají?. Kdo může ovlivnit jejich "politku"? Kdo proti nim může zasáhnout? Kdo jím dal pravomoci jakou mají? Děkuji mnohokrát za vaši odpověď.

Předmět Autor Datum
V podstatě pouze prostřednictvím soudu. Musíš prokázat, že došlo k porušení zákona. Tyhle spolky nem…
Ara 11.12.2014 18:07
Ara
Takže nenexistuje něco jako pro obchody česká obchodní inspekce nebo tak něco chápu to dobře ?
Crack 11.12.2014 18:13
Crack
Ne, je to soukromé sdružení. Nicméně Ministerstvo kultury si může vyžádat informace zda nedochází k…
Ara 11.12.2014 18:23
Ara
Zkusil bych ČNB.Myslím že ti do toho mají co mluvit, minimálně prověří zda nedochází k porušování zá…
kamzl 11.12.2014 21:28
kamzl
V tom právě spočívá to pravé to kouzlo těhle spolků. Vytvořili si spolkové stanovy, které si nechali…
Ara 12.12.2014 06:50
Ara
tieto spolky sa v prvom rade zaoberajú ochranou autorských práv tých,ktorých zastupujú,takže v podst… poslední
audax 12.12.2014 09:09
audax

Zkusil bych ČNB.Myslím že ti do toho mají co mluvit, minimálně prověří zda nedochází k porušování zákona ohledně peněz a jejich nakládání s nima v těchle "spolcích.

Za zkoušku nic nedáš je s nima aspoň postrašit a při nejhorším ti ČNB odpoví kam se obrátit pokud to nebude v jejich fochu.

V tom právě spočívá to pravé to kouzlo těhle spolků. Vytvořili si spolkové stanovy, které si nechali zaregistrovat soudem. Část týkající se rozdělování autorských odměn je kontrolovatelná, ale zbytek nikoli. Jde o interní záležitost spolku, co si odhlasují (a není v rozporu v zákonem), je jejich věc. Buď si jist, že velmi dbají aby to tak fungovalo i nadále. Třeba i tím, že nikdo "neprověřený" nemůže získat hlasovací právo.

tieto spolky sa v prvom rade zaoberajú ochranou autorských práv tých,ktorých zastupujú,takže v podstate všetko,čo robia nad rámec ochrany autorských práv svojich členov je nejakým spôsobom právne napadnutelné,právne napadnutelný je aj samotný výkon ochrany autorských práv,pokial ho robia spôsobom,ktorý nezodpovedá platným predpisom a platnému zákonu o ochrane autorských práv v danej krajine,podnet na súd môžeš dať aj Ty....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru