Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Realitní Makléř

Dobrý den, momentálně řešíme rodinný problém který se týká naší babičky. Problém je v tom že chce koupit dům ve kterém žije. Realitní makléř (RE/MAX) se neustále do všeho motá a to i do věcí které se týkají rodiny. Háže na nás špínu a rozhazuje celou rodinu. Navíc si bere peníze na nějaké opravy atd.. které nemá ani podložené smlouvou . Neustále slibuje dům ale stále se nic neděje (už 3 měsíce) prarodiče platí zálohy taky bez podpisu. Neustále nalhává že nemovitost je na někoho převedená ale je to nesmysl protože na katastru nic není. Je možné takové chování ? Myslíte že v případě stížnosti se bude něco dít ? Jen se bojím jeho pomsty jelikož ví o naší rodině vše ... Prosím o radu... Jelikož prarodiče už nemluví ani s námi ..

Předmět Autor Datum
Asi tomu nerozumím. Babička žije 3 měsíce v domě, který není její a chce ho koupit, prodává ho reali…
Hanyse.k 04.01.2015 01:16
Hanyse.k
Ne babička v domě žije již od svého mládí (bez papírů),jde o to že patří jejímu bratranci který tam…
bilecek4 04.01.2015 17:59
bilecek4
Tak tady asi moc rad není. V podstatě jsou dvě možnosti jak se dopracovat toho, co chcete vy. 1. Do…
Roker 05.01.2015 03:25
Roker
... Jelikož prarodiče už nemluví ani s námi ... Tohle asi bude těžké. Jinak bych poradil: Ten dům a…
Yarda 04.01.2015 09:06
Yarda
Pokuste se tedy prarodičům alespoň říct nebo vzkázat,aby hlavně bez advokáta NIC nepodepisovali a ne…
Karel04 04.01.2015 15:29
Karel04
jo jak píše "krotilel" právníka prarodičům vnuťte, nechte si podepsat plnou moc aby jste je mohl zas…
kamzl 04.01.2015 22:33
kamzl
Moc všem děkuji za rady. Přeji hezký den a doufám že se povede varianta č.1 a nebudeme to muset řeši…
bilecek4 05.01.2015 16:16
bilecek4
A s kým a o co byste se chtěl soudit? Je snad babička zbavena způsobilosti k právním úkonům? poslední
karel 05.01.2015 21:23
karel

Asi tomu nerozumím. Babička žije 3 měsíce v domě, který není její a chce ho koupit, prodává ho realitka. Makléř od ní vybírá zálohy a peníze na opravy. Babička má sepsanou nájemní smlouvu nebo tam bydlí bez "papírů" ? Proč platí nějaké opravy když dům není její ? Taky nechápu, jak může nějaký realitní makléř vědět vše o vaší rodině, buď je to nějaký známý nebo mu to někdo řekl ne ?

Reklamační linka

Máte-li pocit, že Váš makléř nedodržuje některý z profesionálních standardů RE/MAX, volejte zdarma na 800 888 808

Ne babička v domě žije již od svého mládí (bez papírů),jde o to že patří jejímu bratranci který tam nežije a o dům nejevil 30 let zájem.. A tak chátral a začal ohrožovat sousedy a ti podali stížnost která se řešila soudně a bylo mu nakázáno ten dům opravit.Jelikož on nechce opravovat tak se jej rozhodl prodat. Oslovil tedy remax no a ten začal tedy dům prodávat ale oni chtějí zůstat. Babička vlastnila dvě nemovitosti které musela prodat aby si ten dům mohla koupit. Už tehdy to byla levárna protože cenu kterou navrhl pán X byla značně malá. Nakonec jsme do toho zasáhli my a peněz bylo značně víc. No a pan realitní makléř stále něco zdržuje leze prarodičům do pr*ele jak jen může. Navrhl opravy které ovšem nebyly provedeny v poměru cena/práce protože obouchat omítku , shodit komín , oplechovat střechu (nejnutnější místa) nestojí 200 tis. A peníze si vzal bez podpisu. Pán X je momentálně nejhodnější a my je chceme akorát okrást.No a jelikož pan makléř už jen neleze ale je tam celý ví úplně všechno od naší babičky.

Tak tady asi moc rad není. V podstatě jsou dvě možnosti jak se dopracovat toho, co chcete vy.

1. Dohodnout se s prarodiči. Osobně bych asi zalarmoval co nejvíce lidí z rodiny, kteří jsou zainteresovaní (nebo i nejsou, ale rádi by pomohli aby nebyli prarodiče "voškubáni") a uhodil na ně tvrdou realitou. Nic jiného asi "po dobrém" nepomůže.

2. Pokud selže první varianta, máte možnost se pokusit rodiče zbavit soudně svéprávnosti a stát se jejich poručníkem. Pak byste tyto věci vyřizoval sám...

Třeba mě někdo opraví, ale podlemě nějaké "ale" a "kdyby" prostě nebude fungovat.Buď zabere jedna z těchto možností,nebo si prarodiče prostě nabijou hubu. Je to smutné, ale je to tak, komu není rady, tomu není pomoci...

... Jelikož prarodiče už nemluví ani s námi ...

Tohle asi bude těžké. Jinak bych poradil: Ten dům asi nebude stát pět korun padesát. Tak by asi nebylo od věci vyhledat nějakého advokáta co se specializuje na podobné případy, aby poskytnul právní pomoc. Napadá mne, pokud prarodiče od kšeftu ustoupí, jestli ten makléř nebude požadovat nějaké penále za zmařený kšeft. Ale když prarodiče (jak jsou staří?) s vámi nemluví, tak asi dojde k naplnění přísloví "Komu není rady, tomu není pomoci."

jo jak píše "krotilel" právníka prarodičům vnuťte, nechte si podepsat plnou moc aby jste je mohl zastupovat a použijte svoji energii na vypráskání té svoloče.

Jednou ten dům bude třeba tvůj, jestli ti to z to stojí, jdi do něj a starej se.

žijeme v konzumní společnosti , kde dneska ví každý na někoho něco.Nevím možná to bude znít blbě ale co může použít a následně uškodit "tak starým" lidem víc než kdyby měli přijít o střechu nad hlavou a připravit svoje potomky o jejich odkaz.

Navíc jsi zmínil že 30 let se někdo nerad a nechtěl o dům starat a tam jestli se nemýlím už i padlo "vydržovací právo", které dává vašim prarodičům na tu nemovitost nárok.

šel bych k soudu, minimálně se ten makléř uklidní a začne jednat s rozumem ještě před tím soudem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru