Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Exekuce

Dobrý den,

pokud přijde exekutor do bytu, kde se ovšem osoba, která má dluh již nezdržuje ani nemá trvalé bydliště, má právo zde vykonat exekuci ? S ohledem na to, že soudní příkaz je na danné bydliště.
Jak se případně bránit. Děkuji

Předmět Autor Datum
Bránit se můžete opět u soudu. Důležitý je právě ten soudní příkaz a jeho obsah. http://www.rychla-…
icepower32 06.01.2015 14:14
icepower32
zde to je dané povím že s tím mám zkušenost, někde se to tu už řešilo. na základě soukromého šetře…
kamzl 06.01.2015 18:45
kamzl
A pokud měla daná osoba nájemní smlouvu, že ji nic nepatří ? Tak přeci nemají žádné právo.
HonzaOUI755 06.01.2015 21:49
HonzaOUI755
Pokud někdo někde přebývá, tak je důvodné podezření, že tam taky má své věci, že ? To, že si někdo n…
Araneus84 07.01.2015 09:52
Araneus84
To není jenom v tomto státě. Nepřál bych vám tyto problémy třeba v Americe. Tady je stát v podstatě… poslední
pedroso 19.01.2015 10:15
pedroso
je to viz. výše a viz. niže. Nepomůže ti ani bydliště na úřadě,ani vydědění, nebo tak něco podobného…
kamzl 07.01.2015 15:06
kamzl
Ježiši já dlužník nejsem aby to tak nevyznělo :D jen u mé známé bydlí člověk, který tam měl trvalé b…
HonzaOUI755 08.01.2015 19:32
HonzaOUI755
Zdravím, jednoduše - může. Jak se má bránit skutečný vlastník věci? U movitých věcí se vlastnické p…
Zydy 12.01.2015 11:52
Zydy

zde to je dané

povím že s tím mám zkušenost, někde se to tu už řešilo.

na základě soukromého šetření exekutora(u sousedů, na místním obecním úřadě, u známých, v práci apod.) pokud má důvodné podezření že se zdržujete i tam kde by jste se zdržovat neměl, z důvodu zajištění postižitelných věcí,aby nedošlo k jejich rychlému prodeji či přemístění je oprávněn provést soupis i tam kde trvalé bydliště nemáte, nebo se nezdržujete.

a to v případě potřeby i za asistence policie.

Vše musí mít samozdřejmě nějak podloženo, např. svědectvím někoho kdo vás tam vídal apod. a v tu chvíli poznáte co okolo vás žije za lidi, když už nic jiného.

Edit: pak se dá říct že věci co najdou u toho kde přebýváte/nepřebýváte jsou postižitelné jakoby byly Vaše a těm lidem nezbývá nic jiného než podat vylučovací žalobu.

Pokud někdo někde přebývá, tak je důvodné podezření, že tam taky má své věci, že ? To, že si někdo na kus papíru napíše něco ve smyslu: "Nic v tomhle bytě, kde bydlím, není moje" na tom nic nemění...
Prostě ubytovat dlužníka nebo ho u sebe nechat dlouhodobě přebývat je v tomto státě o hubu.

je to viz. výše a viz. niže. Nepomůže ti ani bydliště na úřadě,ani vydědění, nebo tak něco podobného.Když jim o tebe půjde, ty jim nikam neutečeš, oni si vyzjistěj co o čem jsem psal a udělaj přepadovku klidně u Klause doma.

řešení, pokud nechceš aby ti něco zabavily je jít buď do práce a užívat si toho než na to příjdou a začnou ti to brát tam.požádat "cizího" člověka, přítelkyni, družku, možno i rodiče, bratra tchýni, prostě někoho komu věříš aby jsi si mohl výplatu, příjmy a svoje peníze uložit na jeho nějaký účet, to nahlásit na mzdové účtárně i s tim Č.Ú. pak ti bude na ten účet nějaká zbylá částka podle tvého výdělku na kterou ti nešáhnou.Tohle jde provést i způsobem že podnik dovoluje vyplácení na ruku, tam samozřejmě žádný účet netřeba ale výsledná výplata se počítá stejně.

Ježiši já dlužník nejsem aby to tak nevyznělo :D jen u mé známé bydlí člověk, který tam měl trvalé bydliště, ale nyní tam jen přebývá. Napadlo mě, že by mohli udělat to, že tam je v podnájmu jednoduše. A v nájemní smlouvě se sepíše původní stav majetku a věcí. To pak už nemůže exekutor odnést ne ? A vzít může například pouze oblečení (i to by neměl) a to je vše nebo ?

Zdravím,

jednoduše - může. Jak se má bránit skutečný vlastník věci? U movitých věcí se vlastnické právo mnohdy velmi těžko prokazuje, páč fakticky je důkazem držba, ale do toho nezabíhat. Vyloučení majetku z prováděného výkonu rozhodnutí/ exekuce se děje v rámci incidenčního sporu, kdy je nutné podat tzv. excindační žalobu (vylučovací žalobu)dle § 267 OSŘ. Pak probíhá docela zajímavé řízení, kde se zjiš´tuje, kdo je vlastníkem a dle průběhu se pak věc z majetkové podstaty vyloučí či ne. Google prozradí mnohem více - taky nějaké informace přímo na stránkách Exekutorské komory ČR.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru