Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dohoda o provedení práce - právní povinnosti brigádníka a zaměstnavatele

Zdravím, nevím jestli to patří sem, vedle na ekonomickou, nebo úplně někam jinam, ale doufám že se najde někdo kompetentní...já se každých pár měsíců rozhodnu, ž se na to podívám a vždy to po prostudování několika článků a diskusí vzdám - asi jsem nikdy nenašel nic dostatečně informativního, nebo jsem fakt blbej :)

Co musí splňovat OSVČ, aby si mohla najmout výpomoc?

Nastíním nějakou modelovou situaci
Dobrá, seženu si třebas důchodce, studenta, ženu v domácnosti, někoho kdo je na pracáku...například na 30h pomocných prací měsíčně, podepíšeme "dohodu o provedení práce"... a teď přijde to co jsem nikde nezjistil - smlouvu založím někam na polici pro případnou kontrolu, nebo ji musím HNED strčit do učetnictví (Jak?), HNED hlásit na nějaký úřad? Nebo se to zanese do učetnictví a na nějaké úřady čtvrtletně, či na konci učetního roku?

Všechny tyto otázky platí i pro druhou stranu - brigádníka...a nejspíš pro každého ze zmíněných platí trochu jiná pravidla?

Musím splňovat nějaké blbosti jako převlékací místnosti, školení bezpečnosti práce etc?

Vím, vypadá to celé zmateně, ale skutečně jsem z té legislativy zmaten :)

díky za každou radu

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny