Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno čo napísať do čestného prehlásenia

tej časti s promlčením nerozumiem, čo to celé znamená?
Je to jednoduché, pokud ti do 3 let od vzniku dluhu, nevrátí peníze a ty to v té lhůtě nedáš k soudu nebo nemáš uznání dluhu, je nárok promlčen. Nemusí ti nic vracet a pokud namítne promlčení u soudu, soud to akceptuje a ty nedostaneš nic.

Podstatné je, že smlouvu s operátorem máš ty, takže jde o tvé dluhy. Čestné prohlášení nic neřeší. Vztahy mezi vámi by mohla upravit buď smlouva, kde bude jasně stanoveno které částky jsou součástí dluhu, nebo lépe, sepsat uznání dluhu, jak jsem psal v předchozím příspěvku - má to větší "váhu".

V obou případech je nutné uvést všechny položky pravdivě. Pokud dluh uhradit chce, není důvod aby se obával uvést že jde o závazky k operátorovi.
Ideálně je sepsat uznání dluhu a nechat ho podepsat s ověřením na matrice. Cena je nízká (1,5€), u notáře je to dražší (předpokládám, že problém řešíš na Slovensku, v Čechách je to trochu jinak).
Pouvažuj, jestli by nebylo "řešením" převést paušály na předplacenky, když to nechceš utnout, aby se dluh do budoucna nezvyšoval.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny