Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno čo napísať do čestného prehlásenia

Tak mám možnosť ho nechať zohnať prachy na faktúry, a spoliehať sa že bude platiť potom aj tie ďalšie. Podpíše mi čestné prehlásenie u notára, že mi bude dávať mesačne niekoľko, za tie faktúry, ale žeby tam bolo aj to ostatné čo mi dlží to už neviem, nepodpíše asi úplne hocičo, hoc by podľa mňa aj chcel lebo má na výber buď platiť, alebo hrozba väzenia, resp. väčšieho trestu keď pôjdem svedčiť proti (lebo vraj je niekoľko svedkov čo pôjdu svedčiť). Čiže neznepriateliť si ho a ticho dúfať že potom príde aj na to že mi pomaly vráti čo dlží.

Alebo druhá cesta znepriatelím si ho, prestanem s ním komunikovať. Pridám na stranu operátora a na polícii vyrozprávam všetko, pravdepodobne sa dostanem z tých faktúr na dobro, a pravdepodobne neuvidím ani korunu zo svojich peňazí. Môžem ešte asi dodatočne podať trestné oznámenie že si požičal a nevrátil, ale nemám dôkaz, iba svedka jednej pôžičky, a tiež bol so mnou v banke keď som bol vyberať väčšiu sumu peňazí, ktoré som mu potom dal, nie pred zamestnancom. Ale proste, neviem či mi trestné oznámenie niečo pomôže, len ho fakt poriadne naseriem a môžem len dúfať že nepodpáli auto alebo niečo také.

Popravde straší ma predstava neukončiť to keď teraz mám príležitosť, a zostať v tom naďalej. No ani jedna možnosť nie je bohviečo.

Tiež by sa mi hodilo poradiť sa s právnikom ale kto to bude platiť..

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny