Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Divný postup policie?

Obrana vždycky má začít preventivním opatřením.
1) S policií a obecně státními úřady nejsme kamarádi, takže se s nimi nebavíme jako se svými kámoši na speedu.
2) Mám zařízení, které dokáže nahrát konverzaci na ulici, v budově, po telefonu, kdekoliv. Kdykoliv to je po ruce, i když jsem naspeedovaný v klimaxu. Policie, státní úřady apod. nepodléhají zákonu UOOU, takže je lze i neskrytě nahrávat zcela legálně (neznamená to automaticky, že se to dostane ven na veřejnost třeba internet). Skryté nahrávání (video, audio) má své výhody. V případě neskrytého nahrávání nenechat se odradit a zastrašovat protistranou.
3) Kromě vychytávání odstínů šedi speedu průběžně sleduji novinky stránek UOOU.CZ taky zákony ČR hlavně zákon o policii, správní řád, případně trestní zákon. Není to zas tak krátké čtení, ale vyplatí se to číst. Jinak na webu je tuna materiálů týkající se předpolání na policii, takže bych tu mlátil prázdnou slámu tak dál jen ve ztratkách.
3) Policie a státní správa má zákonem uložené pravomoci tj. co není v zákoně napsáno tak nesmí dělat, na druhou stranu svobodný člověk je omezován zákony a jsou mu vyjmenované věci, které nesmí dělat, v opačném případě dělá neomezeně co uzná za vhodné. Co se týče zákonů, polda když něco chce tak musí začít "poučením o právech občana"...... a jelikož se věnuji poctivému výkladu cajta a znám zákony, už se těším až se dostane do pasáže "odepření výpovědi".
4) Policie ti musí vždy dát PÍSEMNÉ předvolání, to udělá buď osobně nebo ti to pošle doporučeně poštou do tvých rukou. Nedostavení se předvolání po x-tých předvoláních bez omluv hrozí předvedení, třeba v poutech bude-li to vyžadovat situace ]:). Policie po telefonu nebo "bez papíru o předvolání" je jako "skrytá kamera" a je k tomu tak třeba přistupovat ve všech ohledech, že si s člověka někdo dělá srandu. Na druhou stranu, když něco chcete po státu a má to charakter "právního závazku" tak to po telefonu nikdy nezařídíte. :-D
(5) Účast na předvolání je vyvrcholeno podpisem sepsaného protokolu toho na co se ptali a dostali odpovědi. Protokol nemá povinnost Policie ČR předávat, takže je dobrý být připraven jako v bodě 2) a kopii si vyrobit.
6) Připravený člověk má poznámky, ví 100% kdy s kým mluvil, co řekl, a má to podložený materiálem z bodu 2) a 5)

Good luck.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny