Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Divný postup policie?

Dobrý den. 24.10.2014 Mě zastavila v Petrovicích policejní hlídka .Drogový test kterému jsem se podrobila byl pozitivní na amfetamin.Pod podmínkou,že mi neseberou řidičák na místě jsem s nimi odjela do České Lípy na odběr krve.Cestou jsme zastavili na služebně,kde se trochu vyptávali kam jsme jeli a proč a kde jsem podepsala takový ten malý papír co se běžně vypisuje při přestupku.Po odběru v nemocnici mi vrátili papíry od auta i řidičák a jela jsem domů. Nic se nedělo až těsně před vánocema přišla faktura za krev,kterou jsem zaplatila a zase se nic nedělo až teď v sobotu odpoledne u nás zazvonila litoměřická policie(bydlím v okrese Lt) a že potřebují abych s nima jela k výslechu.Nejlépe hned. Ptám se proč? No řídila jste pod vlivem drog.No nakonec jsme se domluvili na tom,že přijdu 4.2. což je zítra a předali mi předvolání,který celou dobu držel v ruce. Hned mě upozornili,že když nepřijdu,že budu předvedena atd.Odjeli a za cca hodinu přijeli znova,že změna,že ne ve středu v devět ráno ale v osm večer.A že potřebuje moje tel.číslo kdybych se nedostavila aby mě mohli kontaktovat.Dala jsem jim ho,protože jediný co jsem si přála bylo aby už vypadli. Bydlím na vesnici a v sobotu odpoledne jsou lidi vetšinou doma,tak že. . . Ještě po mě chtěli číslo mýho muže prý kdyby se mi nedovolali. To už sem jim ale odmítla dát. No a od té doby přemýšlím co to má jako všechno znamenat .Nevím co s tím má policie z Litoměřic společnýho. Podle toho co jsem se dopátrala na netu,bych řekla,že v tuhle chvíli už do toho policii nic není.Už by to měla být věc libereckýho magistrátu.Poradíte mi prosím co s tím. Ještě jsem zapomněla napsat,že sem nalízala poprvé.Můžu se nějak bránit? Díky.Petra

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dobrý podvečer, chci se zeptat jak celá věc dopadla. Místních urážek si nevšímejte, nemá to smysl.
Otazník. 08.02.2015 18:15
Otazník.
Dobrý večer, ? . :-) Dopadlo to tak,že jsem využila svého práva nevypovídat,převzala jsem Záznam o s…
Hope2005 09.02.2015 00:34
Hope2005
Zdravím, další postup už tady zazněl, a protože se tato látka udrží ve slinách klidně i tři dny, kdy…
Otazník. 09.02.2015 14:48
Otazník.
Díky.
hope2005 09.02.2015 16:18
hope2005
I přes to,co jsem udělala si do posledního písmenka (vaší odpovědi)myslim totéž. poslední
hope2005 09.02.2015 16:26
hope2005

Dobrý večer, ? . :-) Dopadlo to tak,že jsem využila svého práva nevypovídat,převzala jsem Záznam o sdělení podezření z přečinu Ohrožení pod vlivem NL a šla jsem. A ted nevím jestli už to půjde rovnou k soudu /podle toho co jsem se dopídila,tak to nejspíš bude řešit samosoudce/ nebo jestli mi musí ještě sdělit obvinění (dřív to tak bylo) ale asi ne protože proč by to neudělali hned.Asi je to ted jinak. No a co dál? Počkat na rozsudek? A pak se případně odvolat? Každopádně vám díky za zeptání.Už jsem myslela že se tu nenajde nikdo s kým by se dalo normálně mluvit. :-)

Zdravím, další postup už tady zazněl, a protože se tato látka udrží ve slinách klidně i tři dny, kdy samozřejmě dotyčný(á) dávno není ovlivněn, je nutný test krve a na základě jeho výsledku lékař usoudí zda Vaše chování bylo ovlivněno a do jaké míry, nebo ne.
Aniž bych jakkoliv schvaloval používání drog, musím říct, že je na silnici až příliš démonizované. Stopové množství ovlivní řízení asi jako sobotní večírek pondělní jízdu. Jenže alkohol je jaksi společensky tolerovaná droga, přičemž je v absolutních číslech mnohem nebezpečnější.
Faktem je, že za volantem by měl sedět odpočinutý řidič, bez jakékoliv látky ovlivňující jeho chování.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru