Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Interpol vs Europol

Zdravím, prosím vás nemohl by mi tady někdo představit tak nějak ve stručnosti europol a interpol a hlavně vysvětlit rozdíl mezi nimi..? Nechtěl bych ale nějaké definice stažené z netu, na netu toho moc není a když už, tak celkem složitě..Pokud by mi někdo vysvětlil rozdíl bez různých definic, tak bych byl rád, díky :)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jsou to policejní složky, strukturu mají podobnou jako republiková policie akorát se svým polem půso…
kamzl 08.02.2015 12:37
kamzl
je vydán mezinárodní zatykač zdrhneš na Bahama a nenastoupíš výkon trestu, pravděpodobně si tam pro…
Karel04 08.02.2015 14:53
Karel04
i to je vlastně jedna z variant. poslední
kamzl 08.02.2015 20:58
kamzl

Jsou to policejní složky, strukturu mají podobnou jako republiková policie akorát se svým polem působnosti.

Europol svojí kontrolní činnost provádí v rámci EU. To znamená že třeba tady např. neplatíš alimenty,je na tebe eurozatykač,protože jsi nenastopil do vězení. chytne tě Bulharská policie, Ty tě předaj Europolu-můžou i interpolu- a ten zpátky po nějakých výsleších zpět do Čech.To je jen příklad, může to být kvůli kde čemu.

Interpol není omezený, tam kde mají státy smlouvu o výměně zločinců je to bez problémů,Pokud takovou smlouvu státy nemají, nemůžou v něm operovat.V podstatě to je taková celosvětová policie, která může svoji činnost provádět ruku v ruce s Europolem a dalšími policejními složkami států.Třeba tady naděláš úvěrový podvody,je vydán mezinárodní zatykač zdrhneš na Bahama a nenastoupíš výkon trestu, pravděpodobně si tam pro tebe příjdou z interpolu s policejní zásahovkou tý banánový republiky, zase tě vyslechnou a předaj do čech.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru