Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ublížení na zdraví z nedbalosti

Dobrý den,
moje matka měla úraz v jednom obchodě s nábytkem. Vybírala si zboží z regálu, poté se otočila, zakopla o krabici, která byla přímo za ní a zlomila si holenní kost. Noha sešroubovaná, několik měsíců nebude moct do práce, rovněž řídit auto, kterým se do ní dopravovala. Krabice si nevšimla, slečna z obchodu z krabice doplňovala zboží. Jde mi o to, jak by se k tomu měl obchod, nebo ta zaměstnankyně postavit. Vypadá to, že od toho dávají ruce pryč. Myslíte někdo, že by se s tím dalo něco dělat? Mělo by se to předat policii, nebo to řešit s tím obchodem? Nebo je to prostě jen špatná náhoda..
Díky za názory

Předmět Autor Datum
Obchod (závod) má vždy povinnost předejít zranění svých zákazníků (zaměstnanců). Pokud neprokáže, že… poslední
Ara 18.02.2015 10:15
Ara

Obchod (závod) má vždy povinnost předejít zranění svých zákazníků (zaměstnanců). Pokud neprokáže, že škoda byla způsobena neodvratitelnou událostí nemající původ v provozu anebo vlastním jednáním poškozeného, nese za ni odpovědnost. (§ 2924).
S vyčísleným nárokem na odškodnění (po uzdravení) se paní matka obrátí na majitele obchodu. Nezapomeň že důkazní břemeno že k ublížení na zdraví opravdu došlo tak jak popisuješ, je na žadateli.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru