Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem autonehoda

Dobrý den.
Prosil bych o radu, jak postupovat při nehodě, když se viník začne cukat a řekne, že to vyřešíte později a následně řekne, že sem to zavinil já a né on. Jak následně postupovat, aby byl potrestán on jako viník. Policie se nevolala a nic se na místě nesepisovalo, protože řidič měl evidentně naspěch a vymlouval se na kde co. Takže se doplatil na svou blbost.
Děkuji za případné rady.

Předmět Autor Datum
Bez svědka/svědků a fotodokumentace z místa havárie neobstojíš u soudního sporu. Každý řekne svoji v…
TNT 24.02.2015 11:00
TNT
Bohužel na blbost se doplácí a byla moje, že jsem mu řekl, ok vyřešíme to později, koho by napadlo,…
Frčaldo 24.02.2015 12:41
Frčaldo
kontaktovat firmu - pokusit se to vyřešit nejdříve po dobrém. Pokud máte svědky, je to velké plus. P…
icepower32 24.02.2015 14:07
icepower32
Tet stým moc nenaděláte. Měli jste to řešit hned, žádné vyřešíme to později neexistuje. Pokud druhý…
manas 24.02.2015 12:39
manas
Pokud prokážete, že se skutek stal, přesně jak popisujete, sežeete svědky, máte šanci. Domnívám se,…
milan.cukrar 24.02.2015 16:41
milan.cukrar
Přesně totéž udělá protistrana,bude to tvrzení proti tvrzení. Jedině tu nehodu nahlásit dodatečně.
kozakl 24.02.2015 18:40
kozakl
po nahlášení se snad změní "totéž udělá protistrana,bude to tvrzení proti tvrzení"?
milan.cukrar 25.02.2015 07:09
milan.cukrar
Zkus navštívit vedení té firmy,třeba se jim jejich zaměstnanec ani nepochlubil.Třeba Tě vyhodí,ale a… poslední
Karel04 25.02.2015 11:11
Karel04

Bez svědka/svědků a fotodokumentace z místa havárie neobstojíš u soudního sporu. Každý řekne svoji verzi pravdy, bohužel. Na netu jsou formuláře o nehodě, to je dobrý mít v kastlíku nebo kufru auta. Protistrana musí ukázat zelenou kartu, občanku, řidičák, nakreslí se obrázek a ve zkratce popíše co se stalo, nakonec se formulář podepíše. To platí pro "ťukance" jako malé škody pouze na vozidlech, kterých se to týká. Pro to ostatní jako vyšší škody, škody na majetku třetích stran, protistrana se cuká nespolupracuje, nejistota kdo 100% udělal chybu, hned volat Policii ČR a čekat klidně dlooooooho na jejich příjezd, jen Onasis si to vyřídí na místě mávnutím ruky.

Bohužel na blbost se doplácí a byla moje, že jsem mu řekl, ok vyřešíme to později, koho by napadlo, že velká firma udělá tohle, ještě k tomu, když se potkáváme denně. Svědků mám docela dost, pomůže to? Nebo na něj zatlačit, že pokud nepřizná vinu, bude se to řešit jinak, horším způsobem, tím myslím ty svědky..

kontaktovat firmu - pokusit se to vyřešit nejdříve po dobrém. Pokud máte svědky, je to velké plus. Pak by nezbývalo nic jiného, než soudní cesta.
pro příště - vozit sebou formulář o nehodě, kterej vyplníte oba! Žádné výmluvy v případě nehody že někdo spěchá se zásadně neberou. Pokud je dotyčný neoblomný, pohrozit přivoláním PČR.(rozhodně si zapsast alespoň spz, v případě, že by se dotyčný pokusil od místa nehody ujet)

Tet stým moc nenaděláte. Měli jste to řešit hned, žádné vyřešíme to později neexistuje. Pokud druhý účastník to odmítal na místě řešit, měl jste ihned volat PČR.
Tet si nejsem jist, jestli vám nehrozí nějaký postih za to že jste nepostupovali tak jak máte. Pokud nemáte nějaké důkazy (např. foto či video), svědky, nevím nevím jestli dosáhnete svého.

Zkus navštívit vedení té firmy,třeba se jim jejich zaměstnanec ani nepochlubil.Třeba Tě vyhodí,ale aspoň uvidíš,jakou máš šanci něco vyjednat,protože velká firma bude mít i schopného právníka.Prostě tam vpadni a řekni,že on slíbil to vyřešit a teď se k tomu nemá.Ovšem pokud neuznají jeho vinu a nenavrhnou nějaké řešení,tak od pojišťovny nic nečekej.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru