Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Řízení bez řidičského průkazu.

Dobrý den,
před dvěma měsíci jsem týden před závěrečnými zkouškami v autoškole trénoval rozjezd na prakticky nefrekventované slepé ulici, ve které také bydlím, a shodou náhod kolem jeli policisté a vyžádali po mě klasickou silniční kontrolu. Sepsali se mnou a mojí sestrou, která mi auto půjčila a také v něm v tu dobu byla, protokol o přestupku (jestli se tomu tak dá řict) a za několik dnů jdeme do přestupkového řízení.
Chtěl jsem se zeptat, jaká sankce mi hrozí a jestli by případně mohlo být přihlédnuto k místě zastavení a dobou do závěrečných zkoušek.
Děkuji za odpovědi.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Držím palce ať to dopadne co nejlépe. Stalo se mi naprosto to stejné. V průběhu autoškoly jsem spolu… poslední
pepas78 13.03.2015 16:20
pepas78

Držím palce ať to dopadne co nejlépe. Stalo se mi naprosto to stejné. V průběhu autoškoly jsem spolu se starší sestrou zajel na méně frekventovanou cestu a tam jsem si jezdil. Taky jsem měl "štěstí" a zastavila mě policie. Ale když se zjistilo, že jsem bez papírů a jen trénujeme na autoškolu popřáli mi, ať mi to dobře dopadne a odjeli.
Ruku na srdce, kdo z nás zkoušel jezdit, když neměl řidičák...
Podle mě, je mnohem méně nebezpečný někdo kdo nemá řidičák a trénuje pod dozorem na autoškolu za žádného/malého provozu. Než někdo, kdo sice má řidičák, ale jezdí jak hovado v plném provozu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru