Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem DPP přes týden a DPČ přes víkend- prý problém

Dobrý den,

pracuji ve firmě, kde nemáme přesčasy (pracovní doba po-pá). Přivydělat si přes víkendy by bylo možné jenom kdybych šel na DPČ přes agenturu, ale to bych prý nemohl, protože bych neměl dost volna na odpočinek.

Bylo mi řečeno, že prostě nemůžu dělat nonstop.

U lidí kteří pracuji někde jinde a do naší firmy chodí na víkendy na DPČ ale nikdo neřeší, jestli přes týden někde pracují, nebo ne a zaměstnají je.

Největší problém, ne pro mne, ale pro zaměstnavatele) bych viděl asi v tom, že po ranní šichtě- do 15:00 bych šel na nočni od 23:00

Máte někdo nějakou zkušenost, poradí někdo? Nebo když tak nějaký odkaz na podobný problém. Přes google jsem koukal, ale pokaždé mi to našlo rozdíly mezi DPP a DPČ, kalkulačky atd., ale ne to co potřebuji.

Děkuji všem

Předmět Autor Datum
Volno mezi šichtami se řeší jenom v rámci jednoho zaměstnavatele. Nikdo nemá právo nařizovat ti,co m… poslední
Ara 17.03.2015 06:34
Ara

Volno mezi šichtami se řeší jenom v rámci jednoho zaměstnavatele. Nikdo nemá právo nařizovat ti,co máš dělat ve volném čase. Na druhé straně má tvůj zaměstnavatel právo, abys práci pro něj konal odpočinutý a svěží.

Pokud budeš unavený a nepozorný, tak tě mohou i propustit, případně vymáhat škodu kterou jsi způsobil. Což není taková tragédie když si uvědomíš, že úrazem který díky únavě hrozí, snadno přijdeš o mnohem víc.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru