Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Prodej rodinného domu na pozemku,který nebyl vyjmut z pudniho fondu

Dobrý den, prosím Vás o radu ohledně prodaného rodinného domu s pozemkem, který nebyl vyjmut z pudního fondu.
V roce 2011 jsme začali stavět barák za dva roky pote a to v roce 2013 jsme se nastehovali a zcela vyčerpali hypotéku a i úvěr co jsme si na stavbu domu pujčovali, i v tomto roce nám přišlo z úřadu vyrozumnění o vyjmutí pozemku z pudního fondu zaplatit cca 35 000 Kč
/ čekali jsme to hned na začátku stavby a i si myslím,že podle zákona má přijit tak max 14. dni po podání žádosti o vyjmuti, bez té žadosti by jsme nemohli začít stavet, a hlavně jsme to vyjmutí chteli dát do hypotéky nebo úvěru)
Přislo tedy asi za 2. roky od naší žádosti toho vyjmutí, já byla na mateřský a všechny naše penize šli na splaceni pujček. Došla jsem za pani na uřad životního prostředí co nam ten dopis posilala, ptala jsem se ji proč nam to nepřislo hned na začátku stavby, že jsme to mohli zaplatit hypotekou,uverem, myslim si, že to pozdržovala ona , protože nejsme jediny připad v našem meste kdo to dostal až po letech.Muže se to? Pani jsem řekla,že na to nemáme penize a že nejspiš prodáme barak jelikož to nezvladáme a nic nam nezbyvá na živobyti. Po domluvě to pani oddálila. Dalši rok jsme našli kupce a barak prodali.. Ve smlouvě stoji rodinný dum stojici na orne pude. nebydlime tam přes pul roku, vyšli jsme z dluhama a tenhle týden nam přislo, že máme zaplatit vyjmuti z pudniho fondu. Je to vubec možne? My už s tím barakem nemáme nic společneho ,majitel je nekdo jiny a i ve smlouvě je pozemek napsan, že je to orná puda tudíž neni vyjmuta. Pani na uřad jsem volala a tvrdila mi,že to musime zapltit do 30dnu, že my jsme jim prodali barak a ne vyjmuti je naše vec.

Mockrát děkuji za jakoukoliv odpoved

Předmět Autor Datum
Problém je v tom,že nezaplacením jste se povinnosti nezbavili. Samozřejmě zaplatit (domluva s novým…
pedroso 19.03.2015 13:56
pedroso
Děkuji za odpoved, ale co se týče toho baraku jsme vše vyřizovali my, tudiž jsme všude napsaný , ale…
milichovská 21.03.2015 14:19
milichovská
V tomto případě je důležité znát všechny souvislosti co jsou na všech smlouvách. Pokud budete mlžit…
kozakl 21.03.2015 15:54
kozakl
ale my jsme to tak prodavali, že to neni vyjmute z pudniho fondu, pozemek ve smlouvách je napsan jak…
milichovská 21.03.2015 18:30
milichovská
Vaše snaha je ceněná,zlegalizovat stav,kdy zřejmě byla stavba zahájena a pozemek byl stále orná půda…
kozakl 22.03.2015 08:17
kozakl
KDYBY NA STAVBE NEBYLO NECO V POŘÁDKU, NEMÁME ZKOLAUDOVÁNO, ZAPSANO V KATASTRU ČI BY TO BYLO NEPRODE…
milichovská 22.03.2015 08:37
milichovská
Nenechte hněv cloumat svým majestátem :-) S lhůtami dle správního řádu by to bylo veselé, kdyby to n…
Ara 22.03.2015 09:47
Ara
Mnohokrát Vám děkuji za užitečnou radou. poslední
milichovská 22.03.2015 11:12
milichovská

Problém je v tom,že nezaplacením jste se povinnosti nezbavili. Samozřejmě zaplatit (domluva s novým vlastníkem ?),žádost jste ale podali vy,takže ... je to blbý.Pokud by to dal úřad k soudu,tak se pohledávka okotí na astronomickou sumu.

Děkuji za odpoved, ale co se týče toho baraku jsme vše vyřizovali my, tudiž jsme všude napsaný , ale prodejem se se snad zodpovednost za barak přenesla na novyho vlastnika? ano, žádost jsme podavali, ale dluh neni naš,ale na pozemek, ktery není vyjmut z puvodniho fondu a ktery nový majitel od nas i tak koupil... tak proc by jsme to meli platit my..

V tomto případě je důležité znát všechny souvislosti co jsou na všech smlouvách. Pokud budete mlžit a nehlásit se k prvotní povinnosti platby za žádost o vyjmutí ... tak to může dopadnout rozsudkem o likvidaci stavby,no a nynější majitel bude chtít vysvětlení od vás. Možná dost drahé vysvětlení.

KDYBY NA STAVBE NEBYLO NECO V POŘÁDKU, NEMÁME ZKOLAUDOVÁNO, ZAPSANO V KATASTRU ČI BY TO BYLO NEPRODEJNE... PROSILA JSEM O RADU A NE O TO ABY MĚ NĚKDO OSOČOVAL Z PODVODU A PTAL SE JESTLI JE STAVBA VUBEC ZKOLAUDOVANA, Takže jednoduše ví nekdo prosím podle právních norem.. nejsem majitelem pozemku, ktery neni vyjmut z pudniho fondu, ted po pul roce mi přišel papir o zaplacení pudniho fondu . Kdo má zaplatit já jako žadatel v roce 2011 o vyjmuti nebo nový majitel, ktery to tak kupoval,že to neni vyjmute. děkuji Vám za odpovedi samozdrejme pokud má povinnost bude nevyhnutelně na me strane zaplatím, pokud ne nechci zbytečne vyhazovat dalši penize.

Nenechte hněv cloumat svým majestátem :-) S lhůtami dle správního řádu by to bylo veselé, kdyby to nebylo tak smutné. Prakticky jediným způsobem je stěžovat si do 30 dnů od podání žádosti. Veselé i smutné je, že lhůta pro vyřízení je 30 dnů + dalších 30 dnů za každé šetření. Pokud se čeká na nějaké stanovisko, běh lhůt se zastavuje. Ale stížnost lze podat jen do 30 dnů (to vás ale upozorní, že mají čas).

Ve vašem přídadě mám za to, že došlo k marnému uplynutí lhůty. Ale neznám detaily vaší následné dohody o přerušení řízení, takže si nejsem jist, zda lze jednuduše aplikovat § 66 odstavec d správního řádu (řízení se zastaví, pokud žadatel nezaplatil správní poplatek).

Nejjednodušší pro vás je vzít žádost zpět. Máte několik možností, nejvhodnější důvod je asi dle § 66 správního řádu, odstavec g - žádost se stala zjevně bezpředmětnou.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru